moord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2021 door Patrick Goede

Pastor vermoord die waarschuwde dat duivel eropuit is om christenen te doden

Enkele uren nadat hij zijn gemeente had gewaarschuwd dat de duivel eropuit is om getuigende christenen te "doden en te vernietigen", werd pastor David Charles Evans in zijn eigen huis doodgeschoten. Zijn vrouw was op dat moment ook aanwezig. Dat meldt de Christian Post.

Om 1 uur 's nachts kreeg de politie in Oklahoma een noodoproep. Ze troffen de 50-jarige Evans zwaargewond aan. Medici verklaarden hem even later dood op de plaats delict. "Op dit moment zijn er veel vragen waar we een antwoord op willen vinden", zegt Public Information Officer van de OSBI, Brook Arbeitman. Het onderzoeksteam gaat voorlopig uit van moord.

"Het lijkt niet echt. Hij was zo geliefd bij iedereen. Hij was niet iemand met vijanden. Ik ken zelfs niemand die hem niet mocht", zegt een goede vriend van de pastor. "Hij had altijd een glimlach op zijn gezicht en was gericht op de noden van anderen."

Doden
De pastor sprak in zijn laatste boodschap over het getuige zijn van Christus. "Soms sta ik even stil om na te denken. Als de duivel je niet aanvalt en niet probeert met alles wat hij in zich heeft jou te doden en te vernietigen, dan komt dat misschien doordat jij niet de reden bent dat iemand in Jezus gelooft. Als christen en pastor zijnde is dat ongelofelijk zonde."

"Wat een uitdaging ligt daar voor ons. Wie komt er tot geloof in Christus vanwege wat wij doen? Als we maar iets in die richting doen, verwacht dan dat de duivel zal komen om je te vernietigen. Dus wees niet geschokt en klaag niet. Verwacht het. Wees er klaar voor. Als de duivel je niet aanvalt, is daar een reden voor. Als hij je wel aanvalt ook."

Bekijk hieronder de laatste kerkdienst van pastor David Charles Evans.

Reacties

K
Triest. Maar gelukkig wint de duivel niets met dode christenen.
Inderdaad Kees Van der Vliet! Wel goed om eens stil te staan bij wat het inhoudt als ik zeg... 'Jezus ik wil U volgen'.
K
@Nico Hoogland: ik vat het doden en vernietigen van christenen geestelijk op. Dat ze afvallen van hun geloof. Dat mensen stierven voor hun geloof, is de beste reclame voor het geloof geweest.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen