Israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2021 door Redactie

Nederland stemt voor wapenembargo tegen Israël

Opnieuw is er in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties een resolutie tegen Israël aangenomen. In de resolutie wordt opgeroepen tot een wapenembargo tegen Israël. Ook Nederland stemde voor de resolutie. Er wordt op Twitter vol afschuw gereageerd: “Ze bedoelen: geen wapens dan zijn wij snel van die Joden daar af.”

De resolutie werd met 32 voorstemmen aangenomen. Slechts zes landen stemden tegen de resolutie: Oostenrijk, Brazilië, Bulgarije, Kameroen, Malawi en Togo. Daarnaast waren er ook acht landen die zich van een stemming onthielden. Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland stemden allemaal voor de resolutie. Vorig jaar werd de voorgestelde maatregel van een wapenembargo tegen Israël nog door geen enkel Europees land gesteund. In de tekst van de resolutie wordt opgeroepen geen wapens meer aan Israël te leveren.

Journalist Joop Soesan van Joods.nl reageert woedend op het nieuws: “Nederland was één van de vijf EU-landen die een wapenembargo tegen Israël wil”, schrijft hij op Twitter. “Ze bedoelen: geen wapens dan zijn wij snel van die Joden daar af.” Ook journalist Bart Schut begrijpt niet waarom Nederland voor de resolutie heeft gestemd: “Waarom maakt de Nederlandse regering zich (mede)schuldig aan dit soort antisemitisme?” Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad noemt het “van de pot gerukt”. “Wie draait hier aan de knoppen, VVD?”

Dinsdag werd de algemene vergadering van 2021 door de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties afgerond. Daarbij werden er vier resoluties tegen Israël aangenomen. Er waren geen resoluties tegen China, Saudi-Arabië, Pakistan of andere landen waar minderheden zoals christenen stelselmatig worden vervolgd en vermoord.

Onlangs sprak CIP.nl met ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins onder andere over de 'anti-Israël-moties' in de VN: ChristenUnie-Kamerlid wijst op discriminatie Israël: "Er is een geestelijke strijd gaande".

Reacties

K
Bizar. De laatste overlevenden van de holocaust zijn er nog, maar hier zijn we al weer de geschiedenis vergeten.
Met Kaag bijna aan het roer wordt het één groot anti Israël feest.

Rutte is slechts een poppetje op de kast.

Maar goed Israël maakt zijn eigen wapens en die vinden gretig aftrek over de hele wereld......

P
Satan en zijn boze machten bereiden zich grondig voor.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen