kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2021 door Redactie

Kees van der Staaij pleit voor centrumrechts kabinet

Als het aan de SGP ligt komt er een centrumrechtse coalitie. Dat heeft fractievoorzitter Kees van der Staaij duidelijk gemaakt in gesprek met de verkenners. Hij deelt zelf de brief die hij aan hen schreef. Daarin staat onder meer dat de SGP een voorkeur heeft voor een kabinetsinformateur van VVD-huize.

“De voorkeur van de SGP gaat uit naar een centrumrechtse coalitie die urgente opgaven daadkrachtig aanpakt”, valt er in de brief te lezen. “De SGP tekent daarbij uitdrukkelijk aan dat het nieuwe kabinet ruimte biedt aan de eigen verantwoordelijkheid van de samenleving en de grondwettelijke rechten en vrijheden, waaronder de onderwijsvrijheid, beschermt.”

Ook geeft Van der Staaij in de brief aan wat die urgente opgaven voor de SGP zijn. Daarbij noemt hij onder meer bescherming van ongeboren leven en zondagsrust. Ook komt de partij op voor boeren en vissers en pleit men voor minder Europese samenwerking.

Na zijn gesprek met de verkenners vertelde Van der Staaij tegenover de aanwezige media opnieuw dat hij het liefst een centrumrechts kabinet ziet. Daarbij noemde hij de partijen van het huidige demissionaire kabinet als optie met “aanvulling uit centrumrechtse huizen”. Volgens Van der Staaij heeft de kiezer twee duidelijke signalen afgegeven: De huidige coalitiepartijen zijn erop vooruitgegaan én de kiezer heeft een rechtste stem laten klinken. Het is volgens de fractievoorzitter van de SGP dan ook logisch om naar het huidige kabinet te kijken en daar wellicht een rechtse partij bij te zetten. Hij denkt daarbij in eerste instantie aan JA21.

Reacties

Ik snap niet dat vd Staaij niet pleit voor CU deelname:

De kiezers hadden vertrouwen in het kabinet en ook in de CU, want zittende partijen zonder verlies van zetels, zijn ook een signaal.

Het is NU nodig dat de CU of SGP erbij komt, gezien de dreiging vanuit D66.

Zij zullen schoon schip willen maken met de bijbelse waarden van huwelijk en gezin en gender!

Zou er voor de Heere immers iets te wonderlijk zijn?

De mens wikt, maar God beslist!

Beste Johannes,

De CU is een linkse partij, daarom adviseert vd Staaij deze niet aan. Lijkt me vrij eenvoudig.

N
Ga toch weg Hans! Met dit soort ongefundeerde kretologie! Is het links als je opkomt voor je naaste en als je zorgen maakt over het klimaat. En wat dat voor de jongere generatie gevolgen kan hebben. Christelijker kan het niet en heeft niet met links te maken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen