merkel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2021 door Redactie

Merkel trekt zware Duitse coronamaatregelen weer in; kerken gaan diensten organiseren

In Duitsland leken de coronamaatregelen nog verder te worden aangescherpt. Het aantal besmettingen neemt in rap tempo toe en daarom heeft de overheid in eerste instantie besloten om drastische maatregelen te nemen. Vrijwel alle winkels zouden op slot gaan en er werd dringend geadviseerd geen kerkdiensten te organiseren. Woensdagochtend maakte Merkel echter bekend dat deze verscherping niet doorgaat. 

In de afgelopen 24 uur is het aantal coronabesmettingen bij onze oosterburen verdubbeld. Dat komt met name door de gevreesde Britse variant van het virus. Woensdagochtend meldde het Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM, maar liefst 16.000 nieuwe besmettingen. In de afgelopen 24 uur overleden in Duitsland minstens 248 personen aan het virus. 

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, kondigde bondskanselier Angela Merkel aan dat er rond de paasdagen extra strenge maatregelen gelden. Daarbij wilde men zelfs de supermarkten sluiten. Datzelfde gold vanaf donderdag 1 april tot en met maandag 5 april voor alle winkels in het land.  Alle horeca in de buitenlucht, die op dit moment nog open zijn, moest ook sluiten. 

Ook in Duitsland is het grondwettelijk gezien erg lastig om kerkdiensten volledig te verbieden. De overheid kwam daarom met een dringend advies aan de kerken om alleen onlinediensten te organiseren.

Woensdagmiddag deelde bondskanselier Angela Merkel in een persverklaring mede dat de strenge lockdown van vijf dagen met Pasen niet door zal gaan. Ze bood daarbij ook haar excuses aan voor de te snel genomen maatregel: “Een fout moet als fout worden benoemd en vooral worden gecorrigeerd”, aldus Merkel. “Dat hierdoor extra onzekerheid is ontstaan, spijt mij zeer. Ik vraag alle burgers om vergeving.”

Het dringende verzoek van de overheid om alleen nog online kerkdiensten organiseren werd door de kerken in Duitsland met verbazing ontvangen. Ze stelden ook direct het verzoek niet in te gaan willigen.

Reacties

C
Belachelijk wat je hier zit te verkondigen Nico Hoogland! Hoe kom je daarbij? Er wordt door onze ongeloofwaardige overheid beweert dat de meeste besmettingen thuis plaatsvinden. Daarom is er ook een avondklok, zodat de meeste besmettingen thuis plaatsvinden en die cijfers hoog blijven. Dan kunnen ze de angst voor het 'killervirus' er goed in houden. En zo te lezen is dat bij jou goed gelukt.... Word wakker! Er is hier sprake van duivelse misleiding!
"Wir schaffen dass", maar daar is in dit geval wel veel tumult vanuit de bevolking voor nodig
N
Supermarkten blijft de belangrijkste besmettingsbron, er wordt en kan daar geen anderhalve meter afstand worden gehouden .Iemand met corona besmetting heeft daar de maximaal mogelijke contact momenten. Supermarkt bezoek is noodzakelijk ,maar alleen niet dagelijks ,daarom zou het verbieden van supermarkt bezoek ,vaker als 1 keer per week, zeer effectief zijn voor de bestrijding van corona
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen