John Hagee voorganger coronavaccin is Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2021 door Redactie

Amerikaanse voorgangers tegen coronavaccin: "Jezus is hét vaccin tegen corona"

Nu er steeds meer Amerikanen ingeënt worden, laten voorgangers duidelijk van zich horen. Voorganger John Hagee van Cornerstone Church in het Amerikaanse San Antonio is tegen het coronavaccin. "Er is één vaccin tegen het virus; de naam van Jezus Christus", aldus Hagee. Hij is niet de enige voorganger die zijn gemeente oproept zich niet te laten vaccineren. Ook de bekende voorganger Tony Spell roept zijn megakerk op om te kiezen voor gebed in plaats van de vaccinatie, meldt de Christian Post.

Voorganger Hagee lag zelf vijftien dagen in het ziekenhuis wegens het coronavirus in november. "We hebben een vaccin; de naam van Jezus Christus, de Zoon van de Levende God. Laat Hem door ons land trekken en de gerechtvaardigden genezen die het lef hebben om genezing te vragen", aldus Hagee in een videboodschap. "Laat de naam van Jezus boven alles verheven worden, want Hij is de Hoogste Heer."

Het gebed en Jezus' naam als vaccin schrijft de voorganger zijn gemeente en alle gelovigen in de Verenigde Staten voor. "Voorganger Hagee zelf zal het vaccin nemen", reageert woordvoerder van de gemeente Ari Morgenstern. Hiermee doelen zij op het 'vaccin' van gebed in de naam van Jezus. "De voorganger gelooft in de kracht van gebed, maar ook in de moderne geneeskunde. Deze sluiten elkaar niet uit", vermeldt de kerk.

Op de Amerikaanse nieuwszender ABC News reageert men kritisch op de uitspraak van de voorganger en de woordvoerder. "Dit soort uitspraken maken het moeilijker om te zorgen dat alle gemeenschappen beschermd zijn tegen het virus."

Hagee is niet de enige Amerikaanse voorganger die stellig tegen het vaccin is. Andere voorgangers zoals voorganger van megakerk Life Tabernacle in Louisiana Tony Spell roept gemeenteleden op het vaccin niet te nemen. "We zijn tegen de vaccinatie. Ik ben hun voorganger; ik ben bereid om voor God te staan en veroordeeld te worden voor de keuzes van mijn gemeenteleden. Elke keuze die zij maken in hun leven. Ik ben bereid om voor Gods troon te staan en hiervoor veroordeeld te worden."

Voorganger Tony Spell kreeg in april 2020 officieel huisarrest met een enkelband, nadat hij weigerde de fysieke kerkelijke samenkomsten van zijn gemeente met ruim 3.000 leden stil te leggen. Spell gelooft dat de maatregelen een aanval zijn op het christelijk geloof en steunt daarnaast andere complottheoriën over het coronavirus en het coronavaccin. "Geloven jullie nog steeds dat de maatregelen niet tegen religie gericht zijn, Amerika? Word wakker!", zei hij in een video die hij liet maken terwijl de politie de enkelband bevestigde.

Reacties

Het is regelrechte ketterij. Een voorganger zo opgeblazen dat hij de vertegenwoordiger van Christus op aarde wordt.....waar hebben we dit meer gehoord??
K
" Ik ben hun voorganger; ik ben bereid om voor God te staan en veroordeeld te worden voor de keuzes van mijn gemeenteleden. Elke keuze die zij maken in hun leven. Ik ben bereid om voor Gods troon te staan en hiervoor veroordeeld te worden."

Ik weet niet wat nu zijn echte afweging is om tegen vaccinatie te zijn, maar ik vind het wel dapper.
Wacht maar tot het zijn eigen kinderen en kleinkinderen treft...
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen