Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2021 door Redactie

'Geloof in IJsselstein' op eigen benen

Vijf jaar geleden begon een groep enthousiaste christenen met passie voor de stad IJsselstein aan het initiatief Geloof in IJsselstein. Komende zondag 28 maart wordt Geloof in IJsselstein een zelfstandige kerk én per 1 april wordt een missionair werker aangesteld. Reden voor feest in IJsselstein!

In een online classisvergadering hebben de kerken van de classis Utrecht ingestemd met het voorstel van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Nieuwegein om het kerkplantingsproject Geloof in IJsselstein met ingang van april 2021 te institueren als zelfstandige kerk in het kerkverband van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv).

Geloof in IJsselstein ontstond vijf jaar geleden vanuit een verlangen om een christelijke gemeenschap te vormen in IJsselstein die zichtbaar is voor de stad. Met als visie om een gastvrije christelijke gemeenschap te vormen die mensen in IJsselstein wil bereiken die Jezus nog niet kennen als Verlosser en Heer. Een gemeenschap die Gods naam groot wil maken in de stad, samen op wil trekken, feest vieren en elkaar steunen als dat nodig is.

In de afgelopen vijf jaren hebben we als gemeenschap veel mensen in onze maandelijkse samenkomsten mogen verwelkomen en langzaam groeide de gemeenschap. Naast de samenkomsten komen mensen bij elkaar in kringen en toerustingsbijeenkomsten en wordt er samengewerkt met andere kerken in de stad om rond de christelijke feestdagen in IJsselstein zichtbaar aanwezig te zijn.

Het moment van zelfstandigheid valt samen met de komst van een missionair werker. Met ingang van 1 april wordt Ewoud Holsappel aangesteld. Zijn opdracht is om de gemeenschap verder op te bouwen en toe te rusten als missionaire gemeenschap. Ewoud komt samen met zijn vrouw Sytske en hun kinderen in IJsselstein wonen.

Aanstaande zondag 28 maart wordt de zelfstandigheid gevierd in een gezamenlijke samenkomst met de moedergemeente (GKv Nieuwegein). Deze samenkomst is vanaf 15.30 uur online te volgen via het YouTube-kanaal van Geloof in IJsselstein.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

J
Schitterend, zo is het bedoeld!

Ik mag betrokken zijn bij st. Facilite. Wij ondersteunen evangelist/dominee Bram Krol. Hij heeft in de afgelopen 40 jaar in 3 landen in Afrika, Nepal en India een netwerk van plaatselijke kerkplanters, dominees (inmiddels ruim 70 pers.) gerekruteerd, opgeleid, en blijft hen voortdurend op afstand van het nodige voorzien.

Het is wonderbaarlijk te ervaren hoe veel personen daar doorlopend tot geloof komen, tegen alle verdrukking in. Er staan bezielende verslagen hiervan te lezen op bramkrol.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen