Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 maart 2021 door Wilma Veen

Hoe vul jij je avonden in?

Hoe vul jij je avonden in?

Wat doe jij ’s avonds? Netflix kijken? De was vouwen? De laatste ZOOM-sessie uitwerken? Oma bellen? Behangen? 

Wat deed Jezus ’s avonds? We lezen in de Bijbel dat hij de laatste avonden voor Zijn sterven doorbracht op de Olijfberg, daar is de hof van Getsemane.

“Overdag gaf Jezus les in de tempel, maar de nacht bracht Hij door op de Olijfberg.” (Lukas 21:37, BB 

Als jij weet dat belangrijke keuzes te wachten staan; als jij weet dat er een ongelooflijk spannend moment bij de voordeur staat, wat doe je dan? 

Bid. Zoek God.

Een bokser maakt zich maanden klaar voor de grote wedstrijd om op het ‘moment suprême’ met kracht de ring in te stappen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Jouw kracht zoeken bij God als je je zwak voelt, is de beste optie. Zoek Gods wijsheid als je weet dat je dat ongelooflijk nodig hebt, gezien alles wat je te wachten staat. Doe het! 

Stop dan een week met Netflix en laat de was als een berg in je badkamer ophopen. No problem! Zorg dat je je voorbereid op de echte problemen en obstakels. Aanvallen is nog altijd beter dan je laten overvallen. 

Deze dagen op weg naar Pasen is het goed om te kijken waar jij je avonden aan besteedt. Nog 7 dagen, nog 7 avonden… Mag ik je uitdagen om 7 dagen extra tijd in te plannen om te bidden?

Wat ligt er zwaar op jouw hart?
Waar maak jij je zorgen over?
Wat zijn je dromen?
Waar zoek je antwoorden in?

Kom in actie, door juist even niets te doen. Wees als Jezus. Op weg naar het kruis zocht Hij Zijn Hemelse Vader. Een krachttraining van de bovenste plank! 

Zullen we samen bidden? “Heer, wilt U mij helpen om meer en meer te beseffen dat Uw aanwezigheid in mijn leven ook betekent dat daarmee oplossingen in mijn leven binnen handbereik zijn, omdat U er bent? Help mij U hierin te zoeken. Dank U. Amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen