Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2021 door Wilma Veen

Val jij binnen de risicogroep?

Loop jij risico?

Val jij binnen de risicogroep? Ik wel. 

Als ik je deze vraag maanden eerder had gesteld, had je je wenkbrauwen gefronst en wist je echt niet waar ik het over had. Nu wel. 

COVID-19 bracht onbekende regels en een nieuw vocabulaire. Het laat ons bepaalde dingen niet meer doen (zoals knuffelen), en bepaalde dingen juist wel doen (zoals mondkapjes). Dat allemaal om lichamelijk lijden te voorkomen.  

Jezus kondigt in Markus 10 opnieuw aan dat Hij zal gaan lijden. Wij zouden in onze tijd van alles gaan bedenken om dit te voorkomen. Had het lijden van Jezus niet voorkomen kunnen worden? Ja, dat had gekund, als… Jezus dat had gewild.

Jezus kiest zelf voor deze weg. Hoe de lijdensweg zal verlopen, is door God Zelf nauwgezet geregisseerd met maar één doel: Dat jij deze lijdensweg niet hoeft te gaan.

Markus 10:33-34: “Hij zei: "We zijn op weg naar Jeruzalem. (1) De Mensenzoon zal gevangen worden genomen door de leiders van de priesters en door de wetgeleerden. (2) Ze zullen ervoor zorgen dat Hij de doodstraf krijgt en Hem aan de Romeinen uitleveren. (3) Die zullen Hem belachelijk maken, bespugen, zweepslagen geven en doden. (4) Maar op de derde dag zal Hij uit de dood opstaan."” (BB) 

Zie je dat Jezus al precies aankondigt wat er met Hem zal gebeuren? Ik heb cijfers gezet in de Bijbeltekst om dat beter te illustreren. Jezus wist hoe erg Hij zou lijden, en toch zette Hij door. 

De pandemie heeft zijn sporen nagelaten in deze wereld. Jij hebt ze ongetwijfeld ook meegemaakt in jouw leven en in die van jouw geliefden. We mogen sporen van teleurstelling laten vullen met Zijn liefde, waardoor de weg geëffend wordt en je Zijn liefde kunt ontvangen. 

Ik wil Jezus danken voor Zijn liefde. Dank je mee? “Heer Jezus, vrijwillig ging U uit liefde de weg van lijden om te voorkomen dat wij deze weg moeten bewandelen. Help ons de komende dagen meer te gaan begrijpen van de reden waarom U koos voor deze lijdensweg. Wij danken U voor Uw liefde. Amen.”

Zorg dat je besmet raakt met Jezus’ liefde door binnen ‘anderhalve meter’ meer dan een kwartier bij Hem te verblijven, telkens weer.

Reacties

N
Mooi geschreven bedankt , nu nog wat leren begrijpen van het "doel" van ons eigen lijden, door corona. Een van de duidelijkste effecten is toch wel de wereldwijde afname van fijnstof, door de afname van verkeer en nog belangrijker luchtvaart (-90%).en daar aan gelijk de co2/stikstof uitstoot. Zo zijn de klimaat doelen van 2030 zomaar (tijdelijk) gerealiseerd!! En zijn de longziekte drastisch afgenomen. Dit is wat ons corona lijden heeft opgeleverd . En het nu na de pandemie vol houden, thuiswerken en niet meer vliegen , als goede rentmeesters
N
2 En het vliegen niet afkopen ,op de roomse manier ,door een aflaat te kopen, voor het planten van bomen ergens ver weg op de wereld ,terwijl hier de afval uitstoot plaatsvind. En die bomen er ook nog eens 70 jaar over doen ,om dat vliegtuig afval ,wat in een uurtje of wat is uitgestoten,weer op te ruimen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen