Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Linkse feministe valt 'vrouwonvriendelijke' Kees van der Staaij aan

'Kees van der Staaij is totaal geobsedeerd door de baarmoeder. Hij claimt er alles van te weten, maar wil er vooral alles over te zeggen hebben', schrijft feministe Kelly Sinke op opiniewebsite Joop.nl van BNNVARA. De vrouw 'bestudeerde' het verkiezingsprogramma van de SGP en in het bijzonder de standpunten over abortus.

'Je mag van Kees trouwens pas screenen op aandoeningen na de verstreken termijn voor abortus, dus als er geen behandeling mogelijk is dan heb je het er maar mee te doen', maakt Sinke duidelijk. 'Dan kun je een dood kindje voldragen en een onnodig trauma krijgen als vrouw, óf een mensje zonder enige kwaliteit van leven op de wereld zetten. Dat maakt Kees namelijk ook niet zoveel uit; levenslang lijden geeft vast garantie voor een plekje in de hemel.'

Volgens de vrouw is de partijleider van de SGP 'vooral geïnteresseerd in het beperken van zelfbeschikking van vrouwen'. 'Hij claimt er alles van te weten, maar wil er vooral alles over te zeggen hebben. Want een autonome vrouw is Kees zijn grootste angst. Kees twittert onophoudelijk over het ongeboren menselijk leven, terwijl hij zelf zijn menselijkheid verliest.'

Uit haar eigen bubbel heeft Sinke de nodige lovende reacties ontvangen, maar niet iedereen is enthousiast. 'Ik ben het in bijna alles oneens met de SGP, maar dit stuk is extreem neerbuigend en persoonlijk. Waar is dat goed voor?', schrijft Floris via Twitter. 'De haat richting Kees van de Staaij, de SGP en het het christendom in dit artikel is zo venijnig en onder de gordel dat het niet anders kan of Kelly moet een verbitterd, gevoelloos en haatdragend persoon zijn. Zo jammer. Je gunt haar zoveel meer', aldus Gert-Wim Dubbeldam.

Foto: Twitter

Reacties

P
Totaal onbegrip bij feministe Sinke. In feite harde oordelen naar de SGP en van der Staaij die ongegrond zijn. Genoeg redenen om daar op in te gaan, maar het probleem is dat deze feministe te ver verwijderd staat van de normen en waarde van Gods schepping en daar geen rekenschap van aflegt omdat ze Jezus niet meer kent.
K
Waarom moeten voorstanders van abortus steeds hun standpunt motiveren met extremen als verkrachting en niet levensvatbare baby's?
De haat richting de (laatste?!) christelijke opvattingen neemt enorm toe. Houd je vast aan het goede "oude" blije nieuws, dan wordt je fel neergesabeld.

Tijden veranderen ( in rap tempo)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen