April Hernandez Castillo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 april 2021 door Patrick Goede

Actrice April Hernandez kwam tot bekering en gebruikt pijn van abortus ten goede

Actrice April Hernandez Castillo ontsnapte aan een leven vol huiselijk geweld. Nadat ze abortus had gepleegd kreeg ze te maken met zelfmoordgedachten. Uiteindelijk vond ze de juiste manier waarop ze haar verhaal in Hollywood wilde gebruiken. Dankzij de liefde van Jezus Christus en zijn vergeving voor haar. 

De actrice is vooral bekend vanwege haar rol naast Hilary Swank in de film Freedom Writers. Ze bracht onlangs een boek uit, genaamd Embracing Me. "Ik bedacht mij dat het tijd was om mijzelf volledig te accepteren. Ik ben er nu klaar voor om de wereld te laten weten dat ik mij nergens voor schaam", zegt de actrice tegen de Christian Post.

De 41-jarige New Yorkse groeide op in 'the Bronx' en overleefde daar een relatie vol geweld. Ze weet hoe het is om de mond gesnoerd te worden en ook hoe het is om dan je stem weer terug te vinden. "Veel vrouwen hebben het idee dat wat zij zeggen er niet toe doet. Maar je ziet daar nu een duidelijke ommekeer in komen. Toch worstelen veel vrouwen hier nog mee."

April worstelde op haar beurt met God, waar ze eerlijk over is. "Ik vertel mensen altijd dat mijn bekering allesbehalve een mooi verhaal is. Het was een gevecht. Ik snapte niet waarom ik mijn leven aan Jezus moest geven. Maar het was eigenlijk juist iets ontvangen. Ik worstelde lang omdat mijn identiteit verwikkeld was met het zijn van een actrice in Hollywood."

Woestijnperiode
Daar weet God gelukkig wel raad mee. "Ik werd in de woestijn gestopt voor een periode die voelde als 45 jaar. Het voelde echt als een woestijnperiode, net zoals Jezus door de Heilige Geest in de woestijn werd geleid."

Ze vertelt dat ze op het hoogtepunt van haar loopbaan was aanbeland en dat het toen allemaal plotseling verdween. "Ik voelde mij door elkaar geschud worden, ik was boos. Hier had ik niet voor getekend. Ik zocht niet naar Jezus maar Hij kwam wel en maakte een zooitje van mijn leven. Uiteindelijk was het de beste keuze van mijn leven. We hebben deze echte verhalen nodig."

De actrice belandt in een identiteitscrisis. "Ik zag mijzelf op een bepaalde manier maar God zag mij op een andere manier. Het is Gods identiteit in mij die door mij heen schijnt."

Abortus
Het duurde 20 jaar voordat April zich zeker en veilig genoeg voelde om over haar abortuservaring te spreken. "Zodra je erover begint te praten maken mensen er een politiek standpunt van. Ze wachten tot je een kant kiest. Als je geen kant kiest geloof je niet in Jezus of welke boodschap dan ook. Ik ben hier om vrouwen te dienen. Vrouwen die doodsbang zijn. Ik ben hier om het ongeboren kind te dienen. Ik bid dat niemand dat hoeft mee te maken. Ik wil erover praten hoe we dat kunnen voorkomen."

Toen Hernandez Castillo zelf een abortus onderging kwam er een oudere vrouw met een pamfletje naar haar toe. "Toen ik het foldertje niet aannam zei ze: 'Oh, je hebt het laten doen. Je hebt abortus laten plegen. Je gaat direct naar de hel.' Ze verloor daar de mogelijkheid om mij compassie te schenken, om het bloed van Jezus te verkondigen en zijn vergeving. Het ging daar om haar en haar missie. Juist toen ik een knuffel en liefde nodig had."

"Ik focus mij nu op compassie en emapthie. Ik focus mij op de ondersteuning en praktische acties bij het helpen van vrouwen", aldus April Hernandez Castillo, die zich momenteel inzet voor vrouwen die overwegen een abortus te plegen en hen hulp biedt zodat ze daarvan kunnen zien. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen