Thijs van Reijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Preek: Israëls ongeloof bracht rijkdom aan de wereld

Paulus sprak zich uit over de vraag wat de christelijke aan moet met het volk Israël. In zijn preek maakt Thijs van Reijn duidelijk dat de verwerping van Jezus door het volk Israël voor christenen goed heeft uitgepakt. "Wij hebben het heil ontvangen omdat het Joodse volk het heeft verworpen."

Bekijk de volledige preek en klik hier voor meer preken van Preekindex:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Preekindex

Reacties

Toch heeft de Kerk van alle tijden, tot nu toe, d.m.v. de vervangingsleer (Kerk ipv Israël), op dit punt in blindheid geleefd. In 2000 jr. theologie ontstaat op kleine schaal vernieuwing op dit punt door toedoen van doorgaans de vrije kerken, die geen binding hadden aan de strakke orthodoxe theologie uit de traditionele kerken. Die blindheid moet zeker in deze tijd duidelijk worden voor o.a. vele reformatie kerken, want ons verschuilen kan niet meer door te zeggen 'we hebben het niet geweten'. De vervangingsleer blijft de grootste smet op de th
Gods eeuwig verbond met Israel staat vast en zal zichtbaar worden in de laatste dagen. Wie dit ontkent en gelooft dat het ware Israel de kerk is, en dat geloven wij ook, maar vervolgens blind is voor de profetieen aangaande het huidige joodse volk Israel, maakt zich schuldig aan vervangingstheologie. Het is geen doodzonde maar wel verdrietig. (Rom.11:25-36).
Klinkt een beetje als vervangingsleer (Kerk in de plaats van Israël). Misschien Romeinen 11: 1 nog maar een keer lezen. Door hun val hebben wij (heidenen) ook deel aan het volbrachte werk van Jezus Christus mogen verkrijgen. Dan moeten we niet direct zo arrogant gaan reageren dat Israël het afgedaan heeft. Als je de afgelopen tijden profetisch bekijkt dan is m.i. het ontstaan van de staat Israël één van de grootste wonderen die ooit hebben plaatsgevonden. Ezechiël 36 ?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen