weduwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

25 maart 2021 door Patrick Goede

Christelijke organisatie levert 60 huizen aan arme weduwen in Guatemala

Gregoria van 79 is weduwe in Guatemala en leefde in een krotje gemaakt van vuilnis. Totdat World Challenge haar tegenkwam en haar een nieuw huis gaf als onderdeel van het 'Weduweprogramma'. Gregoria is niet de enige die hulp ontving. Zo is er bijvoorbeeld ook het verhaal van de 90-jarige Simona. De Christian Post doet verslag.

"Ze had kinderen verloren vanwege ziekte en uithongering. Zelf worstelde ze ook met haar gezondheid. Ze zei: 'Ik ben het niet waard. Bouw geen huis voor mij. Wat is het nut daarvan?' Maar toen we haar te hulp schoten en een huis voor haar hadden gebouwd, bleek haar vreugde aanstekelijk. Het was alsof we haar uit een verschrikkelijke situatie hadden gehaald", vertelt Mark Buzetta, Global Director van World Challenge.

"Iemand die zo lang had geworsteld ontving een wonder. We kregen de mogelijkheid om het evangelie met haar te delen en haar te vertellen dat God haar uitgekozen had. Het haalde haar uit de anonimiteit en wij hadden het voorrecht haar een nieuw huis te geven", zegt Buzetta.

De huizen van Simona en Gregoria zijn twee van de 60 huizen die gebouwd werden voor weduwen in Guatemala. De organisatie World Challenge is in meer dan 40 landen actief. De liefdadigheid heeft als doel om elke arme gemeenschap te bereiken en daar ook het evangelie te verkondigen. Om zo christenen te bemoedigen in hun dagelijkse wandel met God.

"Onze missie is om de allerarmsten te helpen. Toen we op deze plek aankwamen hebben we ons programma gelijk volledig ingezet. Het is ongekend. Veel van deze vrouwen schraapten de restjes bij elkaar om te overleven. De tranformatie die ze mochten ervaren was echt fantastisch", aldus Mark Buzetta. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen