arjan lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 maart 2021 door Arjan Lock, EO Visie

Van grote woorden naar kleine acties

Onlangs zonden we het tweede Concert van hoop uit, live vanuit Ahoy: hoopvolle muziek en hoopvolle verhalen op NPO 1. Waarom zenden we dit programma uit, en waarom met die muziek en die artiesten? Dat wil ik graag toelichten, omdat we die vraag soms krijgen.

Allereerst: de muziek en verhalen die we tijdens zo’n tv-concert brengen, zijn om zo te zeggen niet bedoeld voor het publiek van Nederland Zingt, maar voor de brede doelgroep van deze zender.

Daarom klonk muziek die de meeste kijkers goed kennen, gezongen door Stef Bos en andere artiesten die hen aanspreken. In de verhalen eromheen, van Nederlanders die zich via het Oranje Fonds als maatje inzetten voor anderen, speelt het geloof hier en daar een duidelijke rol. Hoe vertalen we ‘grote woorden’ – over geloof, God en hoop – naar kleine acties in het echte leven, die het verschil maken voor anderen? Dat is uiteindelijk de essentie van wat wij met Concert van hoop willen laten zien.

Met dit muzikale tv-programma geven we bewust een positief signaal af in tijden waarin we dagelijks overspoeld lijken te worden door negatieve berichten. Als een hart onder de riem: er is hoop, voor iedereen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen