Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 maart 2021 door Wilma Veen

God laat niets aan het toeval over

God laat niets aan het toeval over

Wat is het script van jouw leven? 

“Script… ehm.. wat bedoel je? Wie schrijft dat script? Bepaalt God dit?”

God schiep de mens met een eigen wil. Hij wilde niet dat jij en ik als marionettes door het leven zouden gaan. Met touwtjes tot aan de hemel en Gods handen die elke beweging en beslissing sturen. Wij mogen kiezen in dit leven.  

Dat betekent dat we een vrije wil hebben. Juist dat maakt een relatie mogelijk. Als je kiest om met iemand op te trekken, is de basis liefde. Als je gedwongen wordt om met iemand op te trekken, is de basis angst en dwang. 

Jezus was ook vrij om te kiezen. Hij koos voor jou. Jezus koos vrijwillig om het plan van God op aarde tot in detail uit te voeren… met een duidelijk script.  

“Op de tijd en de manier die God had bepaald, hebben jullie deze Man gevangen genomen. Jullie hebben Hem door slechte mensen laten kruisigen. Zo hebben jullie Hem gedood.” (Handelingen 2:23, BB 

We komen deze dagen steeds dichter bij het moment waarop we denken aan de grootste daad in de geschiedenis! Uit pure liefde maakte Jezus zich klaar voor het zwartste zwart en de diepste pijn om daarmee jouw pijn, lijden, nood, verwarring, wanhoop, ziekte, eenzaamheid en verlatenheid te dragen.

Ik daag je uit om een ‘zwarte lijst’ te maken met daarop elk woord dat mogelijk refereert aan elk ‘zwart’ deel van je leven. Laat deze lijst groeien. Schrijf er alles op wat je te binnen schiet (dit kan ook op je telefoon). Vul de lijst de komende dagen aan. Durf je dat wat verborgen is een naam te geven en zelfs op te schrijven?

Straks… met Pasen ga je deze lijst verscheuren. De snippers verbrand je… of je ‘delete’ de volledige lijst op Paasmorgen. 

Genade. Vergeving. Voor jou!

Je kunt lichter leven door meer en meer te realiseren dat Jezus jouw ‘zwarte lijst’ van je wil overnemen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen