Pelgrimskerk Rotterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Rotterdam-IJsselmonde: ds. D. van Vreeswijk

De Pelgrimskerk (PKN) in Rotterdam-IJsselmonde (foto) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. D. van Vreeswijk heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Zevenhuizen. In de havenstad volgt de predikant de naar Delft vertrokken ds. J. Slager op.

Ds. D. Hoolwerf neemt afscheid van de hervormde gemeente in Stellendam en wordt predikant in Ede (De Ark). In Katwijk aan den Rijn verwelkomt de Dorpskerk ds. M. Roelofse (Loosdrecht). Ds. C. C. Kors heeft een beroep uit Middelburg (Nieuwe Kerk) aanvaard.

Ds. W. Gugler verhuist naar de Kruispuntgemeente in Eindhoven als opvolger van ds. I. Pauw (Wezep-Hattemerbroek). Ook prop. Th. A. R. de Zwart heeft een beroep aanvaard. De Zwart wordt predikant in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop in combinatie met Ananz ouderenzorg te Mierlo. Ds. A. M. Kobes-Gerritsen heeft een beroep van de protestantse gemeente op Ameland (doopsgezind-gereformeerd) aanvaard.

Ds. F. J. M. van Veldhuizen denkt na over een vertrek uit Sluipwijk. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente in Stolwijk (wijk 1) ontvangen. De Grote of Bartholomeüskerk in Schoonhoven ziet in ds. K. Timmerman (Dirksland) de opvolger van ds. F. Hoek (emeritus) en heeft een beroep uitgebracht.

De hervormde gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel (Oude Kerk) ziet ds. P. Veerman (Katwijk aan Zee) graag komen. De gemeente is vacant nadat ds. H. I. Methorst vorig jaar naar Apeldoorn vertrok. Ds. E. B. Kok is beroepen door de protestantse gemeente te Brielle en ds. N. de Lange kan in de gereformeerde kerk (PKN) in Nieuwendijk aan de slag.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen