Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2021 door Redactie

Reformatorisch Dagblad: verkiezingsuitslag wijst op anti-christelijk klimaat

'De ruimte voor het vasthouden van Bijbelse normen wordt benauwend klein en voor kleine christelijke partijen wordt het steeds moeilijker om standpunten uit te dragen', concludeert de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad in een hoofdredactioneel commentaar naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Het RD maakt duidelijk dat acht politieke partijen voorafgaand aan de verkiezingen steun gaven aan het Regenboog Stembusakkoord met homobelangenorganisatie COC. En met een overheidssubsidie van 26 miljoen euro biedt Rutgers - het kenniscentrum rond seksualiteit - scholen een ‘handreiking’ om les te geven in nieuwe ideeën rond genderidentiteit. 'Kinderen moeten leren dat het biologisch geslacht niet per definitie betekent dat men zich man of vrouw voelt', merkt het Reformatorisch Dagblad op.

Dergelijke ontwikkelingen en de verkiezingszege van VVD en D66 lopen volgens het RD hand in hand. 'Het zal duidelijk zijn dat in ons land een klimaat is ontstaan waarin de ruimte voor het vasthouden van Bijbelse normen benauwend klein wordt. Progressieven schuiven mét steun van partijen als de VVD en het CDA de Bijbelse normen terzijde. Christenen krijgen nu druk van progressieven en conservatieven.'

Lees het volledige commentaar in het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen.

Reacties

Helaas ontstaat er een klimaat waarin de ruimte voor het vasthouden van Bijbelse normen ‘benauwend klein’ wordt. Daarom is het van groot belang dat christenen duidelijk (kunnen) uitleggen waarom die normen (zoals Gods scheppingsorde) zo goed zijn en uit liefde gegeven zijn. En ook onszelf eraan blijven vasthouden (ontspannen en zonder fanatisme).
Beste Kees,

Mag ik je eens aanraden Genesis te lezen, inzake de "scheppingsorde" ?

Man, vrouw schiep hij hen. Dat men het anders voelt kan zo zijn, maar gevoelens zijn niet leidend. Helaas in deze tijd wel, gevoelens zijn het ultieme "IK". Gevoelens zijn bijna boven alles ( ook Gods orde) verheven, maar ze zijn zo misleidend, ze zijn wisselend in manifestatie. Daar moeten we geen leidraad van maken, hoe verleidend het ook is. Maar "feel good" is het kenmerk van deze tijd. Maar het leidt tot een totalitair "IK leven".

N
Er ontstaat niet alleen een anti christelijk klimaat ,maar wil, met name d66 ,inzetten op het omvormen van Nederland in een stadstaat ,hun bedoeling is om een Hong Kong aan de Noordzee ,te laten ontstaan met omstreeks 2050 23 miljoen inwoners. Daarvoor moet Gods kringloop schepping buiten de stad verdwijnen( jaarlijks een stad zo groot als Amersfoort). d66 staat dus voor het vernietigen van grote delen van de schepping in Nederland. Ook al hebben ze zich geprofileerd als een groene partij ,ze zijn ze vooral heel grijs ,van asfalt en beton
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen