Jenny Weaver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2021 door Patrick Goede

Ex-heks Jenny Weaver werd geplaagd door demonen tot Jezus haar bevrijding gaf

Jenny Weaver groeide op in een onveilige omgeving en werd als kind om het minste of geringste mishandeld door haar ouders. Ze zoekt als tiener haar toevlucht in de hekserij. Nadat ze de eerste kennismaking als spannend en leuk ervaart, wordt ze even later de duisternis ingetrokken en wil ze niet meer leven. "Ik dacht altijd dat God teleurgesteld in mij was. Ik was gevuld met schaamte en veroordeling", vertelt Jenny aan CBN News.

Als kind leert Jenny niets over een liefdevolle God en Vader. De kerk die Jenny en haar gezin bezoeken spreekt van hel en verdoemenis en ook haar aardse vader draagt niet bij aan een gezond Godsbeeld. Wanneer Jenny 13 jaar oud is, verlaat haar vader zijn gezin. "Ik dacht dat ik het niet waard was om van te houden, of voor te zorgen", zegt Jenny. Die dankzij een film over jonge heksen weer grip op haar leven probeert te krijgen. Ze verdiept zich in de Wicca en probeert spreuken uit met haar vrienden.

"De Wicca-religie zegt eigenlijk: 'Doe wat je wilt maar doe er niemand kwaad mee'. Het is een beetje de 'goede heks' spelen. Ik had het gevoel dat ik macht had. Ik dacht dat het fantastisch was", zegt Jenny.

Maar ze vergist zich. Van binnen ontstaat er steeds meer onrust bij Jenny en op haar 17e gaat ze het huis uit vanwege een ruzie met haar moeder. Ze raakt aan de drugs en dat gaat van kwaad tot erger. Ze is soms dagen van de kaart. Ze slaapt om de beurt bij vrienden en trekt uiteindelijk bij een vriendin in die uit een familie van heksen komt. Dan komt de duistere kant van de geestelijke wereld steeds dichterbij. "Ik kon demonen letterlijk naast mij voelen wandelen. Ze raakten mij aan of krasten langs de muren. Het ging van 'Oh, dit is ontzettend leuk' naar 'Ik wurg je totdat je dood gaat.' Het hield niet op", aldus Jenny.

Ommekeer
Angstig als ze is, stopt Jenny met hekserij. Maar de demonen blijven haar achterna jagen de jaren daarop. Jenny: "Ik hoopte echt dat ik dood zou gaan. Ik gebruikte drugs en hoopte dat het fataal zou aflopen."

Op haar 26e leeft Jenny samen met haar vriend, is ze verslaafd aan Meth en raakt ze zwanger. Ze ziet geen toekomst voor haar baby en schreeuwt het in haar wanhoop uit naar God: "God help mij!!! Het was de luidste en langste uitroep ooit. Ik herinner mij dat ik snikte: 'Oh, Alstublieft'. Ik zag geen bliksem of iets maar ik voelde vrede. Het was de eerste keer dat ik God in mijn hart hoorde zeggen: 'Ik ga je helpen."

Gevangenis
Die hulp komt er op een onverwachte manier. Jenny wordt twee dagen later gearresteerd en in de gevangenis gezet. Ze moet daar een afkick-programma volgen. In de gevangenis hoort ze over een andere God. Eén van genade, liefde en vol vergevingsgezindheid dankzij zijn Zoon Jezus Christus. Jenny begint te bidden. "Ik huilde en huilde, God help mij alstublieft. Ik wilde mensen echt liefhebben maar ik voelde zoveel hardheid van binnen. Ik vroeg de Heer dat weg te nemen en zei: 'Heer ik ga mijn leven aan U geven vandaag. Ik gaf mijzelf compleet over."

Dan beseft Jenny dat alles wat ze doorgemaakt heeft vergeven is. Ze bevalt op de dag van haar vrijlating uit de gevangenis van een gezonde baby. Ook haar man komt tot geloof en in 2013 trouwt het stel. Toch voelt ze nog steeds de aanwezigheid van de duisternis in haar leven. Tijdens een bevrijdingsdienst wordt ze bevrijdt van de overgebleven demonen. "Ik moest haar nabidden maar ik kon het eerst nauwelijks uit mijn mond krijgen. De demonen sputterde tegen en vloekten en spuugden. Het was heel erg gek. Maar uiteindelijk kwam de doorbraak. Ik voelde mij vrij en zei alleen maar 'Dank U Jezus, dank U Jezus."

Ouders
Nu het verleden haar niet langer achtervolgde ontwikkelde Jenny een hechte band met haar moeder. Ook kon ze de verstandhouding met haar vader herstellen, een paar maanden voordat hij overleed. Jenny Weaver is nu een aanbiddingsleider. 

Reacties

Ook ik ken de duivel en zn demonen, zelf bekeerde ik vanuit het heidendom ik aanbad Wodan en dergelijke. Ook heb ik tijd doorgebracht in de Sheid dat is germaanse magie. Pas na je bekering gaan de puzzelstukjes vallen, voor die tijd wordt je bedrogen en loopt er met open ogen enthousiast in mee.

Zo weet ik nog goed dat ik paard wou zijn en me laten berijden door Wodans geest, daarvoor moest hij mijn toestemming hebben, echter achteraf bleek God mij beschermd te hebben want ondanks mijn wil van toen zei de (heks) raar nog nooit meegemaakt,
Geweldig mooie getuigenissen. Gods zegen Jenny en Marco! Dank daarvoor. Gods genade, liefde, goedertierenheid is oneindig groot...wow...! Jezus alleen is overwinnaar en gekomen om te redden en niet om te veroordelen... Dank U Heer. Amen!
mijn luik bleek dicht te zitten en hij kon niet naar binnen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen