Robert Aaron Long schietpartij massage Atlanta
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2021 door Redactie

Kerk reageert op seksverslaafde schutter uit Atlanta: "Hij is zelf verantwoordelijk"

Robert Aaron Long (21) pleegde vorige week een dodelijke schietpartij in de omgeving van het Amerikaanse Atlanta. De kerkelijke gemeente van de jonge schutter met christelijke achtergrond neemt afstand van Long. "De daden van Aaron zijn in strijd met alles wat we geloven en onderwijzen in onze kerk", staat in de officiële reactie van de Crabapple First Baptist Church uit het noorden van Atlanta.

Bij drie schietpartijen in Atalanta kwamen in totaal acht mensen om het leven. De dader, Robert Aaron Long (21), had een christelijke achtergrond. De politie meldt dat hij een seksverslaving had en met zijn actie 'elke verleiding uit wilde schakelen'. De schietpartijen vonden plaats in diverse massagesalons.

"We willen met klem benadrukken dat we het niet eens zijn met de daden van Aaron Long en de redenen voor het uitvoeren van zijn plan. De schietpartijen zijn verwerpelijk. De daad van Long is in strijd met ons geloof en hoe wij dit willen praktiseren. Het is onaanvaardbaar en in strijd met het evangelie", aldus Crabapple Church.

Long werd een tijd opgenomen in christelijk hulpcentrum HopeQuest. De psychische problematiek van Long werd hier gezien als het resultaat van een 'seksverslaving' en 'pornoverslaving'.

Long gaf in de verhoring door de politie aan dat hij 'verleidingen uit wilde schakelen' en daarom besloot om de in zijn ogen sensuele vrouwen bij de massagesalons te doden. "Alleen hij (Robert Aaron Long, red.) is verantwoordelijk voor zijn acties en verlangens", licht de kerk van Long verder toe. "De vrouwen die hij beschuldigt van seksuele verleiding zijn niet verantwoordelijk voor zijn perverse seksuele verlangens, noch kunnen zij worden beschuldigd van hun eigen moord. Deze daad is een resultaat van een zondig hart en een vernietigende manier van denken waar Aaron zelf verantwoordelijk voor is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen