schreeuw om leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2021 door Redactie

Zeinab nam 'spijtpil' na bezoek aan abortuskliniek: "God wilde dat hij bij ons bleef"

Twee weken geleden ontstond er behoorlijk veel ophef over de zogeheten ‘spijtpil’, een pil waarmee een eerder geslikte abortuspil ongedaan wordt gemaakt waardoor het kindje alsnog blijft leven. De ‘spijtpil’ zou veel risico’s met zich meebrengen voor vrouwen. Daar klopt volgens Schreeuw om Leven weinig van. De Stentor sprak met een vrouw die de ‘spijtpil’ nam waardoor haar kindje bleef leven.

Zeinab Heidarabadi en Mansour Ghasemi kwam uit een abortuskliniek in Arnhem en werd toen aangesproken door twee vrijwilligers van Schreeuw om Leven. Vanwege hun onzekere situatie zagen ze, ondanks grote twijfels, geen andere uitweg dan abortus, zo vertellen ze in het dagblad. Maar op het moment dat Zeinab de pil neemt, voelt ze zich al heel erg schuldig. Buiten komen ze vrijwilligers van Schreeuw om Leven tegen die hen uitnodigen om in het busje te komen zitten voor een gesprek. Voor het eerst krijgen ze het gevoel dat ze echt gehoord worden. Ze kiezen voor de bewuste ‘spijtpil’ die via een dokter op Urk wordt voorgeschreven en het kindje blijft leven.

Als ze bij de eerste echte controle het hartje van het kindje horen kloppen, weten ze dat alles echt goed is. Zeinab: “Ik zei tegen de baby: het spijt me dat ik het recht van leven van jou wilde afnemen.” Zeinab is op dit moment hoogzwanger en de kleine kan ieder moment geboren worden, het wordt een jongetje. “We gaan hem later vertellen over hoe hij ter wereld is gekomen”, aldus Zeinab. “Wat voor ontzettend bijzonder persoon hij is.” Mansour knikt bevestigend en vertelt dat hij niet kan wachten tot de baby er is: “God wilde dat hij bij ons bleef.”

Lees het hele verhaal in De Stentor. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen