Sifra (rechts) met mede College-studente
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET BEST LIFE COLLEGE

 

Het begon bij Sifra, wat volgde was een kleine opwekking in haar omgeving

Sifra Beugelink kwam op haar 19e tot geloof na een film. Toen ze anderhalf jaar later een bijbelschool ging doen, sloeg de vlam over naar haar omgeving. Eerst kwam haar vriendje tot geloof en een aantal collega's en familieleden volgden. "Ik had tv-ambities, maar God heeft mij een hart voor mensen gegeven."

Best Life College
Best Life College is een op maat gesneden opleiding in Utrecht voor jongvolwassenen die op zoek zijn naar God's plan voor hun leven en hun persoonlijke gaven en talenten verder willen ontwikkelen.

Sifra (22): "Het is nu drie jaar geleden dat ik tot geloof kwam. Jaren eerder had mijn vader het geloof herontdekt. Mij interesseerde het toen ook, maar ik had er niks mee gedaan. Totdat ik met een vriendin een film zat te kijken waarin mensen naar de kerk gingen. Ik merkte toen dat ik behoefte kreeg om zelf een keer te gaan kijken.

"Mijn hele lichaam zei dat ik dit wilde, maar ik durfde mijn hand niet op te steken"

Zo zat ik op een zondag opeens in de kerk. De preek was precies wat ik nodig had. Aan het einde van de dienst kwam de vraag om je leven aan Jezus te geven. Mijn hele lichaam zei dat ik dit wilde, maar ik durfde mijn hand niet op te steken. Toen ik het toch deed, voelde ik me vol liefde en warmte vanbinnen.

Thuiskomen
In Best Life Church voelde ik me thuiskomen. Ik kreeg veel nieuwe vriendschappen en mijn band met God werd persoonlijker. Anderhalf jaar later begon ik aan Best Life College, een bijbelschool in Utrecht. Ik ging er vol voor, kon daar meteen in de kerk helpen en dat maakte me blij.

Voor die tijd had ik een heel ander leven. Op de middelbare school was ik meer bezig met jongens, drank en uiteindelijk drugs. Door een eetstoornis ging ik uiteindelijk wel in therapie, maar dat hielp niet, want ik zocht constant bevestiging en koos daardoor verkeerde vrienden. Op een gegeven moment besefte ik dat al mijn vrienden hetzelfde leven leidden. De voldoening die ik zocht, kon ik zo nooit vinden.

"Toen Hij het herhaaldelijk duidelijk maakte, kon ik er niet meer omheen"

September 2019 was de maand van keuze-stress. Tv-college paste bij de succesvolle carrière die ik voor ogen had. Van Best Life College had ik het gevoel dat God wilde dat ik dat ging doen. Lastig om deze stap te zetten! Toen Hij het herhaaldelijk duidelijk maakte, kon ik er niet meer omheen. Ik stapte over mijn schaamte heen en heb voor de bijbelschool gekozen.

Trots om christen te zijn
Terwijl ik College deed, maakte het me trots om christen te zijn. Net voor College kreeg ik een ongelovige vriend. Eerst bracht hij me tot de ingang van de kerk. Dinsdags bad ik met mijn jaargenoten voor onze ongelovige vrienden en familieleden. Op een dag wilde mijn vriend opeens mee, de kerk in en daar raakte God hem aan. Ik ben in die tijd meer over mijn geloof gaan praten. Kris en ik werkten bij hetzelfde restaurant en onze collega's raakten nu echt geïnteresseerd. Ze zagen in de praktijk wat een leven met Jezus betekent. Een aantal vrienden, collega’s en familieleden zijn daarna tot geloof gekomen.

"Nog een andere collega en haar vriend kwamen ook tot geloof en lieten zich dopen!"

Die september vond ik het nog heel moeilijk om mijn collega te vertellen, toen we een keer op een terrasje zaten, dat ik geen tv-college meer ging doen maar ineens Bible College. Ze was mijn vriendin en ik was bang voor haar veroordeling. Maar uiteindelijk was het daar dat ze geïnteresseerd raakte om mee te gaan naar de kerk. Inmiddels volgt zij een training om connectgroepleider te worden. Nog een andere collega en haar vriend kwamen ook tot geloof en lieten zich dopen! Zij deed de bijbelschool in het jaar na mij.

Tijdens College heeft het mij geholpen dat ik deze journey samen met medestudenten kon doen. We zijn nu een kleine familie, in moeilijke en mooie tijden. Elke morgen begonnen we met gebed. Ik weet nog goed hoe wanhopig ik me voelde toen mijn zus haar baby van 22 weken dreigde te verliezen. We hebben samen gebeden dat God genezing en herstel zou brengen, ondanks de gebroken vruchtvliezen. Heel onverwacht voorkwam een bloedpropje dat het vruchtwater wegviel. Het bleef spannend en de artsen vreesden voor complicaties. Maar mijn nichtje werd gezond geboren en is inmiddels een gezonde peuter. Mijn zus kwam tot geloof en later ook mijn moeder. Ik heb zo gemerkt dat God houdt van dat samen bidden. En van samen werken.


Sifra (4e van rechts) met haar mede-College studenten (2019-2020)

Tijd voor God
Samen werkten we toe naar het Final Event, dat is een volledige dienst waar we familie, vrienden, en mensen uit de omgeving voor konden uitnodigen. Dat vond ik een heel tof project! Binnen College heb ik de Creative Track gedaan. De docenten daar hielpen me om mijn talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld dans. Dat konden we samen gebruiken tijdens het Final Event.

"Hij is de enige die me altijd vervult"

College gaf me het zetje dat ik nodig had om tijd apart te zetten voor God. Daardoor kon ik God de ruimte geven. Hij legde een geloofsbasis in mijn leven. Ik leerde Gods hart voor mensen kennen en ben nu social work gaan studeren in Ede. In de kerk mag ik vrouwen op weg helpen met hun geloof. We delen het leven samen op mijn connectgroep. Als er verkeerde verlangens en gedachten bovenkomen, weet ik dat ik nee kan zeggen en dat ik ten diepste verlang naar God. Hij is de enige die me altijd vervult. Ik mag wandelen in Gods liefde en ontdekken wat Hij op mijn pad brengt. Inmiddels is mijn vriend ook afgestudeerd bij dezelfde bijbelschool. En mijn ouders hebben elkaar na een breuk van twaalf jaar kunnen vergeven. Op het moment dat je God de ruimte geeft, gaat Hij echt hele mooie dingen doen, vlakbij, in jouw buurt. Een opwekking? Het begint klein, bij jou dus!

Heb jij weleens overwogen een Bijbelschool te doen? Op 9 april kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met Best Life College tijdens de Online College Experience. De Online College Experience laat jou in één uur tijd Best Life College zien met verschillende verhalen, special items en een live Q&A. Meld je hier aan of kijk op de website.