Equality Act
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Tientallen zwarte pastors schrijven protestbrief vanwege omstreden wet Biden

Zo'n 57 zwarte predikanten hebben bij de Senaatscommissie per brief protest aangetekend de Amerikaanse variant van de Nederlandse antidiscriminatiewet. In de brief roepen ze op om de Equality Act te schrappen. De wet is dankzij de verkiezingszege van president Joe Biden aangenomen in het Amerikaanse Huis van Afgvaardigden.

In de brief spreken de pastors hun waardering uit voor de inspanningen om de LHBT-gemeenschap van meer burgerrechten te voorzien. "Deze gemeenschap is te lang achtergesteld, ook binnen de kerk", schrijven ze. "We betreuren onze nalatigheid in dit opzicht. We spreken dan ook onze steun uit voor federale bescherming van LHBT-personen op het gebied van werkgelegenheid en huisvesting."

Tegelijkertijd beweren de voorgangers dat de Equality Act niet voldoet aan "de norm die nodig is om een gezonde pluralistische samenleving te cultiveren". Zij vrezen dat religieuze organisaties aan de hand van deze wet niet kunnen functioneren zonder dat "leerstellingen van hun geloof worden geschrapt" en dat LHBT-rechten worden gebruikt als "een zwaard tegen religieuze instellingen in plaats van een schild om kwetsbaren te beschermen".

Vorige week legde Amerika-kenner Wim Kranendonk via CIP.nl uit waarom veel conservatieve christenen moeite hebben met de Equality Act. "Via de Equility Act wordt de uitzonderingspositie van bijvoorbeeld kerken grotendeels tenietgedaan. Christelijke organisaties kunnen niet langer iemand met een homoseksuele levensstijl weigeren. Aan de hand van deze wetgeving wordt dit strafbaar. Ook moet een christelijke huiseigenaar bijvoorbeeld verplicht woonruimte of vergaderzaal verhuren aan een homoseksueel echtpaar als dit van hem of haar wordt gevraagd", aldus Kranendonk.

De brief is een initiatief van een christelijke instantie (AND Campaign) die christenen bij elkaar brengt om maatschappelijke en culturele betrokkenheid aan te moedigen. De ondertekenaars wijzen op de Fairness for All Act als alternatief voor de Equility Act. Deze wet zou op een meer "bedachtzamere en rechtvaardige manier LHBT'ers beschermen".

Lees ook: Waarom veel christenen bezorgd zijn over een omstreden wet van Joe Biden.

Reacties

We gaan in rap tempo naar een uniformalistische samenleving, waar maar één norm is, nl. de (progressief) liberale (onder het mom van divers).

Een boek als "brave new world" van Huxley, is exemplarisch.

Je zou het (kort door de bocht) de D'66 samenleving kunnen noemen.
K
Misschien moeten ze gewoon eens wat creatiever worden. De bakker verkoopt aan iedereen zijn bruidstaarten, maar daarbij is inbegrepen een 5 minuten durende getuigenis van zijn standpunt rondom de bijbel en het huwelijk. De zaalverhuurder verhuurt aan iedereen zijn zaal, maar inbegrepen is een 5 minuten durende getuigenis van zijn standpunt rondom de bijbel en het huwelijk.

Of liever eigenlijk: geen morele preek over het huwelijk, maar een getuigenis van het verlossend werk van Jezus Christus.
Volkomen terecht dat deze pastors hun zorgen naar voren brengen. Want we zullen zien dat deze Equility Act, net zoals bij ons de antidiscriminatiewet, die op zich iets goeds beoogt, kan worden misbruikt. Want op grond van welk norm bepaal je of er sprake is van discriminatie? Gods norm of een andere?
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen