Canadese pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2021 door Patrick Goede

Canadese pastor die in hechtenis zit vanwege coronamaatregelen komt deze week vrij

De advocaten van de Canadese pastor James Coates zeggen dat hij deze week nog vrij wordt gelaten. De pastor zit inmiddels ruim een maand in de gevangenis wegens het schenden van de coronamaatregelen met zijn kerk. De advocaten die de belangen van Coates behartigen zeggen dat de aanklagers alle aanklachten hebben laten vallen, op één na. De pastor zal "onvoorwaardelijk vrijkomen" meldt CBN News.

Dat is een groot contrast met een eerdere uitspraak van de rechter waarin Coates de mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen werd ontzegd. De enige aanklacht die nog staat is dat de kerkelijke gemeente zich niet hield aan de verplichte bezettingsgraad van maximaal 15 procent.

The Justice Centre, waar de advocaten van Coates verenigd zijn, laat weten: "De aanklacht tegen het uitvoeren van het uitoefenen van zijn beroep als voorganger, op basis van onwetenschappelijke en onconstitutionele maatregelen, had nooit ingediend mogen worden. We zien uit naar de rechtszaak in mei waarin de regering bewijs zal moeten leveren voor de inperking van de religieuze vrijheid, het vredig bijeenkomen en het uiten van geloof, in een democratisch en vrij land."

Reacties

J

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen