Hope United Church Motherwell Glasgow
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2021 door Redactie

Schotse politie start onderzoek naar samenkomsten evangelische kerk in Glasgow

De Schotse politie is een onderzoek gestart naar een evangelische kerk in Schotland, nadat zij de coronamaatregelen negeerden en tegen de regels in samenkomsten organiseerden. De samenkomsten gingen in tegen de huidige coronamaatregelen in het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk, meldt de Christian Post

De politie startte het onderzoek, nadat zij beelden onderschepten van een kerkdienst van Hope United Church in Motherwell, een gemeente in de buurt van Glasgow. Gemeenteleden droegen geen mondmaskers en hielden geen gepaste afstand van elkaar. De Schotse politicus Clare Adamson reageert op de beelden van de samenkomsten waarop te zien is dat mensen geen afstand houden of mondkapjes dragen. "Het is erg verontrustend", aldus Adamson.

Kerken in Schotland komen al langere tijd in opstand tegen de in hun ogen te strenge coronamaatregelen. Deze omvatten het beperken van samenkomsten binnen tot 50 personen en maximaal 200 personen voor buitendiensten. Deelnemers moeten ook afstand houden en zich houden aan andere maatregelen. In andere delen van het Verenigd Koninkrijk hebben kerken zelf het recht om te beslissen op welke manier zij omgaan met de coronamaatregelen. Volgens kerken in Schotland hebben ook zij het recht op 'zelfbeschikking' en willen zij zelf bepalen op welke manier zij samenkomsten vormgeven, zoals vastgelegd in de grondwet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen