Kirk Franklin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2021 door Patrick Goede

Gospelzanger Kirk Franklin biedt excuses aan na gevloek en getier richting zoon

Gospelzanger Kirk Franklin is in opspraak geraakt nadat audio-opnames van een gesprek met zijn zoon publiek zijn geworden. In het opgenomen telefoongesprek waarschuwt Franklin zijn zoon om zijn "mother-f****** ass" uit de "G**verd**de weg" te halen voordat hij zijn voet erin plant. Hij vertelt zijn zoon verder de "nek te zullen breken" als hij hem ooit onrespectvol behandeld. Franklin zegt nu in een videoboodschap dat zijn taalgebruik "ongepast" was, dat meldt Christian Today.

Zoon Kerrion hoor je in de geluidsopnames in reactie op de bedreigende taal van zijn vader zeggen: 'Durf het te doen'. Daarna wordt de verbinding verbroken en hoor je Kerrion nog zeggen: "Hij heeft net opgehangen. 'Ik breek je nek'. Is dat een dreigement?".

Kerrion (32) heeft de opnames zelf online gezet op zijn Instagrampagina. Bij het bericht zette hij de tekst: "Dit is waarom ik er klaar mee ben. Geen vader zou zo tegen zijn kinderen moeten spreken. Als ik problemen heb komt dat door deze behandeling achter gesloten deuren. Vertel mij niet dat ik moet terugkeren naar mijn familie, ik weet niet eens waar ze wonen. Ik denk niet dat ik mijn vader ooit nog vertrouw om alleen met hem te kunnen zijn."

Reactie
In de videoboodschap van Kirk Franklin biedt de gospelzanger zijn excuses aan voor zijn "ongepaste" taalgebruik. "Velen weten dat ik een oudere zoon heb. We hebben als familie al jaren een moeilijke relatie met onze zoon. We hebben met behulp van therapie geprobeerd deze privéproblemen op te lossen. We hadden een discussie aan de telefoon en mijn zoon heeft ervoor gekozen die opnames publiekelijk te maken. Ik voelde mij ontzettend onrespectvol behandeld door hem. Ik was buiten zinnen en gebruikte taal die ongepast is. Ik wil daar mijn oprechte excuses voor aanbieden. Ik ben een onvolmaakt mens. Ik maak fouten en probeer het goede te doen. Bid alsjeblieft voor mij en mijn familie", aldus Kirk Franklin.

Reacties

Ken de persoon helemaal niet maar wel een bijzondere foto van de dame naast hem. En natuurlijk kan je en mag je boos worden op je zoon of dochter. Maar als je als christen je dan niet kan beheersen dan is het de vraag of je werkelijk nog in het licht leeft.
Mensen gaan elkaar na-apen wat het maken van excuus betreft. Het lijkt een mode verschijnsel te worden om dat te doen. We leven in een sorry cultuur. Het interesseert mij erg weinig als iemand dit doet omdat hij of zij meent daar de positie voor te hebben. Het lijkt me normaal omdat 1 op 1 te doen of in eigen kring. Bovendien is mijn vraag of dit nieuws is waarop ook maar iemand zit te wachten. Dit zijn toch echt familiekwesties.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen