African Theology Worldwide
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2021 door PThU

Nieuw: online platform voor Afrikaanse christelijke theologie

Benno van den Toren, Sam Bussey en Bosco Bangura hebben de afgelopen drie jaar als team hard gewerkt aan de Protestantse Theologische Universiteit om de website African Theology Worldwide te bouwen. African Theology Worldwide is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers en bibliothecarissen in Afrika en de rest van de wereld en is een nieuw en ontwikkelend, vrij toegankelijk online platform voor Afrikaanse christelijke theologie.

Gratis beschikbaar
Ruimhartig gefinancierd door de John Templeton Foundation en andere donateurs, bevat de African Theology Worldwide-website een gezamenlijke bibliografie, bibliografische encyclopedieartikelen, een onderzoeksportaal en ander ondersteunend materiaal dat onderzoekers naar de best beschikbare bronnen leidt en toegang biedt tot een breed scala aan online materialen. De website werd officieel gelanceerd tijdens de online conferentie van de Africa Society of Evangelical Theology (ASET) van 5 tot 6 maart 2021. Tijdens de lancering werd een inleidende video van tien minuten getoond met een presentatie van de website en de centrale componenten ervan, en aanbevelingen van drie leden van de redactieraad: Dr. Kwabena Asamoah-Gyadu, Dr. Liz Mburu en Dr. Diane Stinton

Meer dan 100 bibliografieën
De redactie heeft al meer artikelen besteld en meer dan 100 bibliografieën met meer dan 10.000 items verzameld die de komende maanden aan de website zullen worden toegevoegd. Momenteel wordt een parallelle website in het Frans gebouwd. Het is te hopen dat deze samenwerkingswebsite de komende jaren een belangrijk hulpmiddel zal worden voor de studie van Afrikaanse theologie door wetenschappers en studenten in Afrika en de rest van de wereld.

Lees hier meer over de PThU

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen