genemuiden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2021 door Redactie

GerGem Genemuiden verwelkomt minder kerkgangers na gesprek met burgemeester

De gereformeerde gemeente in Genemuiden gaat vanaf aankomende zondag minder kerkgangers toelaten. Dat is de uitkomst van een gesprek met de burgemeester van Overijsselse plaats. Volgens Genemuiden-Actueel wordt 10 procent van de beschikbare plaatse in de Jachin en Boazkerk zaterdag gevuld.

Dat komt neer op zo’n 180 kerkgangers. De kerk van de Gereformeerde Gemeente beschikt namelijk over een totaal van 1800 zitplaatsen. Tot dusver werden er 400 kerkgangers per dienst uitgenodigd in het gebouw. Met deze aantallen was het volgens de kerkelijke gemeente namelijk alsnog mogelijk om strenge voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot het coronavirus. Ook de Hersteld Hervormde Kerk in het stadje liet tot op heden meer kerkgangers toe dan de 30 personen die de overheid adviseerde. In het advies van de overheid wordt geen rekening gehouden met de grootte van een kerkgebouw.

Burgemeester Bilder van Genemuiden heeft nu een gesprek gevoerd met beide kerkelijke gemeenten. Aanleiding is het hoge aantal besmettingen in het christelijke stadje. Hij heeft beide kerken gevraagd om na te denken over het aantal kerkgangers dat welkom is bij de diensten. De gereformeerde gemeente heeft daarop besloten terug te schalen naar 10 procent van de beschikbare capaciteit. De HHK blijft hetzelfde aantal bezoekers hanteren, zo vertelt ds. A. de Groot in gesprek met Genemuiden-Actueel: “Wij hadden al een stuk minder gemeenteleden in de kerk zitten de afgelopen periode, namelijk 175 in plaats van 1300. We blijven die 175 aanhouden.”

Het verzoek van de burgemeester is opvallend aangezien hij eerder op een lokaal radiostation meldde dat de vele besmettingen vooral plaatsvinden in huiselijke kring, op het werk of bij scholen.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen