Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2021 door Patrick Goede

Franklin Graham staat achter coronavaccin: "Het is Bijbels om levens te redden"

Evangelist Franklin Graham staat achter het gebruik van coronavaccins. De predikant is zelf gevaccineerd en roept iedereen op zich te laten vaccineren. "Het is Bijbels om levens te willen redden. Mijn vader was een voorstander van het gebruik van moderne medicijnen. Als er een vaccin tegen een ziekte beschikbaar kwam, dan nam hij het", zegt de zoon van Billy Graham. Hij deed zijn uitspraken bij ABC News.

De nieuwszender sprak een aantal voorgangers in een onderzoek naar de verdeeldheid onder christenen wat betreft vaccinatie tegen corona. Iets meer dan de helft van de 'white evangelicals' (54 procent) zegt waarschijnlijk of met zekerheid het vaccin te zullen nemen. Dat percentage is een stuk hoger bij katholieken (77%), zwarte protestanten (64%) en atheïsten (90%).

In Amerika zijn de besmettingscijfers gedaald sinds er gevaccineerd wordt. Dagelijks worden er honderdduizenden Amerikanen ingeënt. Franklin Graham is dankbaar dat hij gevaccineerd is: "Dank God voor de tijd en moeite die doktoren en onderzoekers besteed hebben aan de ontwikkeling van deze vaccins. Ik hoop dat Amerikanen ze zullen gebruiken."

Tot slot laat de evangelist zich kritisch uit over voorgangers die hun gemeente oproepen het vaccin niet te nemen. "Ik hoop dat voorgangers hun podium gebruiken om mensen te redden van Gods oordeel, door het geloof in Jezus Christus. Ik denk dat het problematisch is als ze mensen oproepen zich niet te vaccineren. Stel dat iemand daardoor overlijdt? Dan is de voorganger verantwoordelijk. Ik zou mij dan verantwoordelijk voelen", aldus Franklin Graham.

Reacties

J
Zulke uitspraken doe je, als je niet wilt weten, dat dit vaccin geen vaccin is, maar genetische modificatie. En ook nog niet eens goedgekeurd. De experimentele fase duurt tot in 2023, maar veel mensen willen liever gisteren de prik dan vandaag.

Deskundigen met een ander geluid waarschuwen voor veel doden, juist door dit 'redmiddel'.

We willen dat massaal niet geloven. Ook Franklin Graham niet. De ernstige bijwerkingen of zelfs de dood is daarmee onze eigen keuze.
N
Heel verstandig en dat voor een man die blind Trump zijn asociale gedrag goed praat. In Israël is het vrije leven van voor corona weer grotendeels op gang en vallen er nauwelijks meer corona doden .En hoewel die regering zijn bevolking als proefkonijnen heeft verhuurt aan de fabrikant van een vaccin ,is er geen begin te zien van de geprofeteerde half miljard vaccin doden ,dus dat is balen voor satan en zijn volgelingen en hij blijft dan ook uit alle macht proberen te voorkomen dat de wereldburger zich ook laat vaccineren, zelfs hier op CIP
J
@Jannita Polman, jammer dat wij geen Bolsenaro hebben.

@Maarten de Boer, pas maar op dat je je hoofd niet verliest!

@Willem Simons, je laat je in slaap sussen door allerlei complottherorieen. Zelfs de Krant van Wakker Nederland zou jou uit jouw coma kunnen helpen.
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen