zendingsweekend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET OM

 

Esther ging naar het zendingsweekend: "Het veranderde alles"

Hoe kan zending vorm krijgen in je eigen leven? Veel christenen zijn hiernaar op zoek, want zodra je ervoor kiest om Jezus te volgen, betekent dit dat je onderdeel bent van Gods missie. Het zendingsweekend van Operatie Mobilisatie op 23, 24 en 25 april is voor velen een effectief hulpmiddel om dit te ontdekken. Zo ontdekte Esther tijdens dit weekend dat ook zij geschikt was: “Het raakte me dat er zoveel mensen zijn die nog niet van Jezus hebben gehoord.”

Ruim 3 miljard mensen kennen Jezus nog niet. Dagelijks zetten 5200 medewerkers in 110 landen zich in om het Evangelie te verspreiden onder hen die het nog nooit gehoord hebben. Door elke gift, hoe groot of klein ook, kunnen wij meer mensen vertellen over het goede nieuws van Jezus.

Esther: “Dit weekend veranderde voor mij alles!”
Esther besefte tijdens het zendingsweekend dat ook zij geschikt was voor zending. Afgelopen maand reisde ze af naar het Himalayagebergte. “Ik ben opgegroeid in een zendingsfamilie en vond de verhalen van mijn opa en oma prachtig. Toch had ik geen idee wat zending voor mij inhield. Tijdens de Pabo kwam ik erachter dat ‘juf zijn’ niks voor mij was."

"Het wakkerde echt iets aan!"

"Ik was op zoek naar ‘hoe nu verder?’ en werd in een kerkdienst uitgenodigd om naar het OM-zendingsweekend te gaan. Dit weekend veranderde voor mij alles. Het wakkerde echt iets aan! Het raakte me dat er zoveel mensen zijn die nog niet van Jezus hebben gehoord. Ik kreeg een helder beeld van hoe mijn leven als zendeling eruit kan zien en dat gaf perspectief. Ik dacht altijd dat ik naar een verafgelegen jungle zou moeten afreizen, maar dat viel allemaal reuze mee. Ik liep eerst nog met de gedachte rond om een nieuwe studie op te pakken, maar ben God blijven bidden voor richting. Het verlangen om naar Azië te gaan liet mij maar niet los en werd steeds sterker. Al snel pakte ik de telefoon en belde ik naar Operatie Mobilisatie. Nu ben ik net aangekomen in de hoofdstad, krijg ik taalles, delen we Bijbels uit en bezoeken we mensen in bergdorpjes. Voor mensen die geestelijke nood ervaren, mag ik tot zegen zijn. Dit is geweldig!”

"Mijn advies is: ga gewoon naar het zendingsweekend. Het is geen commitment, maar een vrijblijvend bezoek. Een verlangen om op zendingsreis te gaan zit er niet voor niks. God zal de juiste deuren voor je openen als je Hem daarom vraagt.”

Jij bent geschikt
John Maasland, directeur Operatie Mobilisatie: “Alles begint bij een verlangen om Jezus Christus bekend te maken. Zijn liefde en genade willen laten zien aan de mensen om je heen. Er zijn nog zoveel volken die bereikt moeten worden met het geweldige nieuws van Jezus. En om meteen duidelijk te zijn; dit is weggelegd voor iedereen! Ook jij bent geschikt om het Evangelie te vertellen en gebruikt te worden door God. God vraagt onze beschikbaarheid, niet om een set aan vaardigheden. Hij is een Vader die roept en je alles zal geven wat je nodig hebt. Hij maakt je bekwaam. Zet een stap in geloof, Hij doet de rest.”

Ik meld me aan voor het Zendingsweekend!