Shakaina Masih
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Patrick Goede

Opnieuw christelijk meisje (13) ontvoerd in Pakistan

In Pakistan is Shakaina, een christelijk meisje van 13 jaar, ontvoerd en gedwongen tot een huwelijk met een moslim. Johnson Masih en zijn vrouw Samina waren geschokt toen ze hoorden dat hun 13-jarige dochter, die ze als vermist hadden opgegeven, zich bekeerd had tot de islam en getrouwd was met een moslim. "De agent vertelde dat ze nu een getrouwde moslima was en niet terug wilde naar haar familie", aldus Johnson Masih tegenover Morning Star News.

Hun dochter verdween die 19e februari en twee dagen later werden ze opgeroepen om naar het politiebureau te komen. Ze kregen een trouwcertificaat te zien, een Nikahnama. "Volgens de Nikahnama is haar zogenaamde man ene Ali Bashir. We hebben deze naam nog nooit gehoord. Shakaina is nog een kind. Ze werd ontvoerd en naar het Okarara District in Pakistan gebracht. Ze hebben haar daar met geweld zich laten bekeren en een vals huwelijk in gang gezet om een religieuze dekmantel te verzorgen", aldus vader Masih.

Dochter Shakaina werkte samen met haar moeder in een bungalowpark. Toen moeder Samina haar dochter bij één van de bungalows wilde oppikken kreeg ze te horen dat haar dochter al weg was. Ze kon haar nergens vinden en ging direct naar het politiebureau. Daar werd er in eerste instantie niks met hun verzoek gedaan. Seks met een meisje onder de 16 jaar is verboden in Pakistan. Maar in de meeste gevallen heeft een certificaat van bekering en een islamtische huwelijk invloed op de politie. 

Vader Masih zegt dat al zijn smeekbedes om met zijn dochter af te kunnen spreken genegeerd worden door de politie. "Het is twintig dagen geleden dat onze dochter ontvoerd werd, we hebben haar nog steeds niet gezien. We hebben wel een foto van haar gekregen en werden opgedragen om naar de rechter te stappen als we haar weer wilden zien. Ze waren niet gevoelig voor haar geboortcertificaat waarop staat dat ze nog maar 13 jaar en 5 maanden oud is." 

Masih is schoonmaken en zegt verder dat "de hel is losgebarsten. Mijn familie is gebroken en elke dag die voorbijgaat draagt bij aan onze ellende. Is er dan geen wet of gerechtigheid voor arme christenen als wij?"

De ontvoering van Shakaina is er één in een lange lijst van gedwongen bekeringen en huwelijken in Pakistan. Het duurt vaak maanden en soms jaren voordat families van minderenheden hun ontvoerde kinderen terugkrijgen.

Beeld: Morning Star News

Reacties

Onacceptabel die bron van ellende, die aanzet tot een dergelijk immoreel gedrag.

Hoe mensen nog een zo onderdrukkende mensvijandige godsdienst dulden, die het leven van mensen van vrijheid berooft.

De sharia wetgeving, is in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De sharia wordt toegepast (Griekenland) of gedoogd (Verenigd Koninkrijk) hebben tot medio 2020 om hier op te reageren. Volgens de Raad van Europa is de sharia in strijd met tenminste veertien mensenrechten. bijbel.startkabel.nl/forum/?s

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen