Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers schrijft brief aan kiezer: 'Zou je mij je vertrouwen willen geven?'

Terwijl de stembussen geopend zijn, richt ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers zich op de website van zijn partij in een open brief richting de kiezer. Daarin bedankt hij zijn kiezers voor het vertrouwen de afgelopen vier jaar en vraagt hij opnieuw het vertrouwen te krijgen: 'Je weet hoe de liefde van god en de liefde voor onze naasten ene diepe motivatie is.'

Beste Noor, Bram, Timon en alle anderen die ons waarderen, Terwijl ik dit schrijf, voel ik de spanning toenemen. Weet je, vergeet alle slogans en zeker dat grote hoofd van me op die billboards. Maar wat je niet mag vergeten: je staat nu voor een belangrijke keus.

Ik wil je bedanken voor het vertrouwen dat jij en zoveel anderen ons vier jaar geleden gaven. Voor je meedenken in de afgelopen periode. Ook als je niet op ons hebt gestemd. En ik wil je bedanken voor je meeleven en meebidden. Dat heeft ons als team en mij op belangrijke en bewogen momenten enorm geholpen.

We hebben in deze periode met ons beste weten gedaan wat we konden en vaak zelf gezien hoe dat verschil maakte. Ik denk nu aan die oudere vrouw in Veenendaal die zo blij is dat iedere week jongeren op de koffie komen. Aan dat kind dat lachte toen ze hoorde dat het kinderpardon werd verruimd. Aan die twintiger die me vorige week vertelde hoe ze van haar schulden af is geholpen. Aan de Joodse man die met betraande ogen de excuses van de Nederlandse regering aanhoorde.

Je kent mij inmiddels beter dan vier jaar geleden. Je weet ook hoe de liefde van God en de liefde voor onze naasten een diepe motivatie is. We weten allebei dat zoveel meer zoveel beter moet. Je hebt vast wel iets meegekregen van onze nieuwe, hoopvolle plannen. Voor wonen, werken, een eerlijker verdeling van onze welvaart, bescherming van kwetsbaar leven, de schepping.

Daarom vraag ik je: zou je mij je vertrouwen willen geven? Ik kan je niet beloven dat altijd alles zal gaan lukken. Maar ik beloof je wel dat we ons altijd met hart en ziel zullen inzetten voor onze naaste. Voor de schepping. Voor wat écht telt. En dat kan alleen als jij ons niet alleen waardeert maar morgen ons ook echt je stem toevertrouwt. Opnieuw of voor het eerst.

In verbondenheid,

Gert-Jan Segers

Reacties

G
Ik weet het niet hoor, Gert-Jan

Vorige keer bij de verkiezingen heb ik je ook mijn vertrouwen gegeven en dat heb je gebruikt om met Rutte te regeren. Dat was nou niet bepaald een keuze waar ik blij mee was. Ok, alle grote en kleine fouten die deze regering op haar conto heeft, kan ik de ChristenUnie niet aanrekenen, maar ik ben bang dat vertrouwen geven aan de ChristenUnie zal worden uitgelegd als een ‘ga zo door, kabinet’. En daar vind ik mijn stem niet voor bedoeld, sorry.Ik zweef zo naar het stembureau. Hopend op een goede landing...
A
Vertrouwen Gert Jan is een de basis, echter de daden tellen. In het slot debat heb je tegen over Ploumen /PVDA laten zien waar je staat. Ik ga ervan uit dat je zo ook opereert in het kabinet. En indien van toepassing in een nieuwe regering. Het was het duwtje om op de CU te stemmen. Ik hoop dat al het onrecht wat burgers in de afgelopen jaren is aangedaan door de overheid speerpunt zal zijn in dienst naar de naast van de partij waar ik mijn stem aan gaf. Even zo als het gaat om een Bijbels immigratiebeleid.
J
Hoi Aad,

Wat is een Bijbels immigratiebeleid?

De vreemdeling / ´ideologie van de wreede` moet:

-zijn afgoden thuis laten

-de god van de Bijbel accepteren

-de wetten van het land accepteren

Christenen voldoen hieraan. Binnenhalen!

Ik heb OOK deze keer NIET op de CU gestemd,

terwijl ik daar lid van ben!

Wie niet luistert moet maar voelen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen