ravi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Redactie

Organisatie Ravi Zacharias wordt omgeturnd tot liefdadigheidsorganisatie

Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) gaat niet alleen van naam veranderen. Men gaat zelfs volledig stoppen met het bedrijven van apologetiek, zo maakt de organisatie zelf bekend. In plaats daarvan zal het een liefdadigheidsorganisatie worden.

Dat kondigde directeur Sarah Davis eerder deze week aan. Ze is de dochter van de in opspraak geraakte Ravi Zacharias, die inmiddels is overleden. Het is de bedoeling dat de organisatie helemaal stopt met het bedrijven van apologetiek en in een half jaar tijd wordt omgeturnd tot een liefdadigheidsorganisatie. Apologetiek blijft daarbij wel het uitgangspunt, aangezien men vooral geld wil geven aan apologetische doelen. Dat is echter niet het enige. Daarnaast wil men ook doneren aan organisaties die slachtoffers van seksueel misbruik ondersteunen en helpen.

Na de dood van Zacharias kwam naar buiten dat hij betrokken is geweest bij seksueel misbruik. Een half jaar na zijn overlijden kwamen voormalige masseuses van Zacharias naar buiten met hun verhaal. Uit het daaropvolgende onderzoek kwamen schokkende details naar boven. Zo masturbeerde hij tijdens behandelingen in spa’s waar hij mede-eigenaar van was. Daarnaast vroeg hij masseuses in de spa's die verspreid waren door heel de Verenigde Staten om zijn geslachtsdelen te betasten. Zacharias had seks met twee van de medewerkers, van wie één van de vrouwen aangeeft dat er meermaals sprake was van verkrachting. Ook werden er meerdere naaktfoto's en romantische berichtwisselingen getroffen op de telefoon en laptop van de vorig jaar overleden apologeet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen