Ryan Anderson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Redactie

Amazon verdedigt beslissing weren kritisch 'transgenderboek', schrijver verwerpt argumentatie

Amazon heeft, nadat vier senatoren de online verkoopgigant om uitleg vroegen, de beslissing om het boek 'When Harry became Sally' te weren, verdedigd. De vice-president van publieke zaken, Brian Huseman, meldde in een verklaring dat het bedrijf geen boeken verkoopt die "de LHBTQ-identiteiten framen als een mentale ziekte". De christelijke schrijver Ryan Anderson is het niet met die argumentatie eens. "Dat doet het boek niet", aldus de auteur in een verklaring die gepubliceerd is door de Daily Signal.

"Wij behouden ons het recht bepaalde inhoud van boeken niet aan te bieden. Alle verkopers maken beslissingen over welke selectie aan boeken ze aanbieden, en wij ook", zegt Houseman van public affairs verder in de brief aan de vier senatoren. 

"Nergens heb ik ooit gezegd of gesuggereerd dat LHBTQ+'ers een mentale ziekte hebben", zegt de schrijver in zijn reactie. Het boek onderzoekt de betekenis van het menselijk lichaam en overwegingen ten opzichte van het publieke beleid dat zich bezighoudt met transgender-gerelateerde zaken. The Washington Post en de New York Times waren eerder al erg kritisch op het boek dat in 2017 uitkwam.

"Het is overduidelijk dat de critici het boek niet gelezen hebben", zegt Anderson. "Mensen die het boek gelezen hebben, ontdekten dat het een doordachte en toegankelijke representatie is van de wetenschappelijke, medische, filosofische en rechtsgeleerde discussies die er omtrent dit onderwerp spelen. Ja, het beoordeelt de zaken vanuit een bepaald perspectief. Maar er staan geen onjuiste feiten in en het heeft zich ook niet schuldig gemaakt aan het onrechtmatig geven van labels."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen