jail
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Patrick Goede

Vrouw van Canadese pastor die al weken gevangenzit: "Hij was grotendeels alleen"

De Canadese pastor James Coates die gevangen werd gezet voor het niet naleven van de coronamaatregelen met zijn kerk, is nog altijd niet vrijgekomen. De mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen werd door de rechter verhinderd omdat Coates had aangegeven niet aan de voorwaarden van deze vrijlating te zullen voldoen. De vrouw van de voorganger zegt dat haar man de tijd in de gevangenis "grotendeels alleen" heeft moeten doorbrengen. Hij moest namelijk eerst twee weken in quarantaine. Dat meldt Christian Headlines.

James Coates mocht die eerste twee weken slechts twee keer 15 minuten zijn cel verlaten per dag. "Nu krijgt hij ongeveer drie uur tijd om te luchten, in blokken van één uur. Hij mag met zijn medegevangenen zijn gedurende die tijd. Ik kan hem nog steeds niet bezoeken vanwege de coronamaatregelen", aldus zijn vrouw. De rechtszaak zal plaatsvinden van 3 tot 5 mei.

Vanwege "blijvende zorgen om de publieke veiligheid" en het niet mee willen werken met de voorwaarden voor een vrijlating op borgtocht blijft Coates dus nog even vastzitten. De kerk heeft in een verklaring gezegd dat fysieke kerkdiensten een burgerlijke vrijheid zijn. "Na veelvuldig onderzoek, in overleg met doktoren en verpleegkundigen aan de frontlinie, is het voor ons duidelijk dat de negatieve effecten van de lockdown door de overheid op de samenleving vele malen groter zijn dan de effecten van COVID-19 zelf", staat er in die verklaring. Verder is de kerk bang dat tegen een eventueel einde van de "zogenaamde pandemie", iedereen afhankelijk is geworden van de overheid in plaats van vrij, welvarend en onafhankelijk.

Reacties

J
Wij bidden voor deze voorganger, zijn gezin, zijn kerk en voor de Canadese overheid.
I
Wat leven we in een bizarre tijd! Maar Paulus belandde ook vaak in de gevangenis vanwege zijn geloof en hij zong. Matteüs 5: 11-12 is een grote troost. Wees dus blij en vrolijk want het komt meer dan goed!
Wat een moed van deze voorganger! Welke voorganger in Nederland volgt zijn voorbeeld?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen