Hopsin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

16 maart 2021 door Patrick Goede

Rappers NF en Hopsin rappen als streng gereformeerden in 'Lost'

Rappers NF en Hopsin zijn van een andere orde. Beide mannen begonnen ooit met het label 'christelijke rapper' maar de depressies en het leven zelf waren zo hard voor de artiesten dat ze zichzelf onmogelijk konden blijven identificeren met het 'evangelisch' christelijke rappers gilde. Het nummer 'Lost' is dan ook meer een nummer dat je zou kunnen associëren met hel en verdoemenis. "We schamen ons teveel voor de angst dat we verloren zijn", aldus NF in zijn nieuwe singel.

"De weg is smal en ik kijk erop neer als in de loop van een geweer", rapt NF. Een mogelijke verwijzing naar de verschrikkingen van het smalle pad waar Jezus over spreekt. NF verloor zijn moeder op jonge leeftijd aan een overdosis medicijnen. Rapper Hopsin is net als NF anti-drugs en heeft zich in het verleden openlijk over de verheerlijking van drugs door andere rappers beklaagd. Hopsin claimt nooit gerookt, een druppel alcohol of enige partydrug gebruikt te hebben. Maar ook hij kent zijn strijd met God.

Hopsin rapt: "Ik bid tot God met het Boek van Jakobus dat Hij mij hoort. Deze donkere wolk is mijn verblijfplaats, demonen kloppen op de deur maar ik hoef ze niet binnen te laten".

Toch is het niet alleen maar hel en verdoemenis. NF rapt aan het einde van zijn deel: "Falen is hoe je groeit en lessen leert, neem het slechtste aan en maak er er het beste van. Weet dat als je faalt, het een test is. Je kunt jezelf oprapen en je denken aanleren niet pessimistisch te zijn. Het is oké om fouten te maken, vergeet dat niet."

Lees ook: Rapper NF vertelt dat hij geen christelijke rapper genoemd wil worden 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen