Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 maart 2021 door Wilma Veen

Op zoek naar een reddingsboei

Op zoek naar een reddingsboei… 

In aanloop naar Pasen zijn veel mensen bezig met de 40-dagentijd, een periode van vasten en bezinning. Het helpt om extra bewust bezig te zijn met het offer dat Jezus voor ons gebracht heeft. De afgelopen weken hebben we veel verhalen gezien van Jezus, gedeeld vanuit het Bijbelboek Markus. Deze dagen zoomen we wat extra in op het thema ‘lijden’. Jezus heeft veel moeten lijden, zeker in aanloop naar Zijn kruisiging. Ook wij ervaren vaak pijn en leed in ons leven...

Ik hoorde laatst over een man die zijn vrouw verloor, zijn gezin en zijn baan. Hij zei: “Ik wist met mijn hoofd dat we niets anders nodig hebben dan Jezus, maar als je niets meer hebt, weet je hart dat Jezus ook alles is wat je nog hebt.”

Met je hoofd weet je veel, maar weet jouw hart het ook, *|FNAME|*? Ben jij ook veel kwijtgeraakt? Is je gezondheid je ontnomen? Je energie gestolen? Je levensplezier vernietigd?

“Wees niet bang, want Ik heb je gered. Ik heb je uitgekozen. Je bent van Mij.” (naar Jesaja 43:1, BB) 

God weet wat je doormaakt. Juist daarom begint Hij met jou aan te moedigen om niet bang te zijn. Hij geeft je ook een reden waarom je niet bang hoeft te zijn in jouw lijden of strijd. Zijn hoop voor jou is: Je bent al gered. Je weet nu al… je gaat niet kopje onder.

Maar de realiteit van het leven laat zien dat lijden een onderdeel van leven is. Ook dat weet God. Hij neemt je mee in hoe dat lijden kan voelen voor jou: “Als je door het water gaat, zal Ik bij je zijn. Als je door rivieren gaat, zul je niet weggespoeld worden. Als je door het vuur gaat, zul je niet verbranden. De vlammen zullen je niets doen.” (vers 2

Je wordt nat, gaat af en toe kopje onder, een grote golf overspoelt je en je hapt naar adem. Je armen en benen maken ongenuanceerde bewegingen om boven te blijven. Je zoekt naar een reddingsboei. Dat allemaal maak je mee. God weet het en dan vervolgt Hij: 

“Ik zal bij je zijn!” 

Hét grote verschil maakt God zelf. Als christen draag je een enorme hoop en overwinning in je, midden in je vertwijfeling en lijden.  

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat U bij mij bent. U bent mijn Redder, mijn kracht! Mijn hoop in dit leven. In mijn lijden komt U het water in lopen en bent dichtbij. Ik ben U zo dankbaar! Amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen