slob
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2021 door Redactie

Slob niet vervolgd voor uitspraken over 'antihomoverklaring' op refoscholen

Arie Slob wordt niet vervolgd vanwege zijn uitspraken in de Tweede Kamer over de identiteitsverklaringen van scholen. Er werd in totaal elf keer aangifte gedaan tegen de demissionair minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs. Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag echter bekend dat Slob parlementaire immuniteit geniet. Daarom wordt hij niet vervolgd.

Slob legde vorig jaar in de Tweede Kamer uit dat scholen de vrijheid hebben om ouders een verklaring te laten ondertekenen waarin staat dat men voor het Bijbelse huwelijk tussen man en vrouw is. Hij stelde dat het volgens de grondwet mogelijk is dat scholen ouders en leerlingen vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren. Het kwam hem op forse kritiek te staan. Zelf stelt hij dat er na dit debat “een verkeerd beeld is ontstaan”.

Er volgden in ieder geval elf aangiftes, maar daar gaat het OM dus niets mee doen omdat hij parlementaire immuniteit geniet. Bovendien vindt het OM de uitspraken ook niet strafbaar. In een reactie stelt de demissionair minister dat hij deze uitslag al verwacht had.

Overigens is dat niet de enige aangifte waar niets mee gedaan wordt. Er werd namelijk ook nog aangifte gedaan tegen “reformatorische scholen”. Het OM zegt hier echter niets mee te kunnen omdat er geen aangifte is gedaan tegen een specifieke school en ook niet naar aanleiding van een specifieke identiteitsverklaring. Wanneer dat wél het geval was geweest, zou het OM waarschijnlijk ook niet zijn gaan vervolgen, zo meldt men. Dit vanwege de vrijheid van onderwijs.

Reacties

Laten we zeggen "Slob nóg niet vervolgd".

Daarnaast zal de nieuwe generatie CUers dit niet meer accepteren en al helemaal niet zeggen, wanneer ze in soortgelijke situatie komen.

De CU veranderd in rap tempo in GL light helaas.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen