Kerk India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2021 door Patrick Goede

Knokploeg onderbreekt gebedsbijeenkomst van christenen in India

Een gebedsgroep met Indiaase christenen is aangevallen door een knokploeg van waarschijnlijk 70 hindoes. Ze verbrandden daarbij Bijbels, beschadigden meubels, fietsen en een motorfiets. Minstens zes christenen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, dat meldt Christian Solidarity Worldwide.

"Deze brute aanval is opnieuw een voorbeeld van de toename in geweld tegen religieuze minderheden in India", zegt Scot Bower van Christian Solidarity Worldwide. "Wanneer besloten gebedsbijeenkomsten het doel blijven van deze aanvallen, falen de staten in India om de rechten van individuen in stand te houden bij de uitoefening van hun geloof."

De vervolging van christenen door hindoes vindt plaats omdat deze laatste groep wil voorkomen dat mensen uit het kastenstelsel zich bekeren tot het christendom. De meeste kasten identificeren zich niet als hindoe. Ze hebben hun eigen religieuze gebruiken en aanbidden vaak de natuur.

India wordt door Open Doors nog altijd gezien als de nummer 10 van landen waar christen zijn het meest kost. "Voor hindoes betekent uit India komen, dat je hindoe bent. Ze vallen vaak christenen aan zonder daar de consequenties voor te hoeven ondergaan", aldus Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen