kerk kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2021 door Redactie

Dochters voorganger verkracht door moslims nadat vrouw van imam christen werd

De dochters van de Keniaanse voorganger Walina zijn verkracht door een groep jonge moslims nadat de vrouw van de lokale imam zich bekeerde tot het christendom. Toen ze een week na de doop van de vrouw hoorde dat haar man haar wilde vermoorden, zocht ze toevlucht bij de kerk samen met haar vijf kinderen. De imam stuurde een groep jonge moslims op de kerk af die een groep meisjes, inclusief de dochters van de voorganger, verkrachtte, meldt Morning Star News.

Mariam Mbambu bekeerde zich eind januari tot het christendom en liet zich begin februari dopen in de lokale kerk van voorganger Walina. Niet veel later ontdekte haar islamitische man, een imam, dat zijn vrouw bekeerd was tot het christendom. "Toen mijn man mij ondervroeg, weigerde ik in eerste instantie zijn vragen te beantwoorden", vertelt Mbambu. De moeder hoorde dat haar man haar wilde vermoorden en besloot samen met haar vijf kinderen toevlucht te zoeken bij de lokale kerk. Niet lang na de verdwijning van de vrouw, drong Ali Masereka de kerk binnen. De oudsten en voorganger van de kerk onderschepten de man die zich verdacht gedroeg. Hij gaf toe dat hij op pad was gestuurd door de imam om de vrouwen van de kerk te verkrachten en zo schande te brengen op de kerk. Daarnaast moest hij onderzoek doen naar het verblijf van de vrouw van de imam.

De man vertrok zonder zijn opdracht te vervullen, tot grote opluchting van de gemeente. Het bezoek van Masereka was echter slechts ter verkenning. De imam betaalde omgerekend ongeveer 1000 euro aan dertien jonge moslims om de kerk aan te vallen en de dochters van de voorganger te verkrachten. "Een van de meisjes zei dat ze een van de verkrachters hoorde zeggen: 'Doe hen geen pijn, we zijn hier om schande te brengen en de kerk te waarschuwen'", aldus een bron van Morning Star News. De drie dochters van voorganger Walina (19, 17 en 16 jaar oud) werden verkracht door de jongens.

Voorganger Walina geeft aan angstig te zijn voor een volgende aanval. Op 10 maart ontving hij een dreigende sms van de imam. "Ik geef je twee weken om mijn vrouw en kinderen aan mij terug te geven. Als je dit niet doet, zullen we je een les leren waar je spijt van zal hebben voor de rest van je leven. Je gemeente staat op het spel", luidt de sms. "Ik weet niet wat ze van plan zijn", reageer Walina in gesprek met Morning Star News. "We hebben gebed nodig. Ik heb melding gemaakt van het dreigement bij de politie, die inmiddels ook Masereka heeft gearresteerd. Één ding is duidelijk voor ons. We zullen de locatie van onze zuster in Christus niet onthullen. We weten namelijk dat haar man de moeder en haar kinderen wil vermoorden."


Christenvervolging
- Opnieuw 35 christenen opgepakt in Eritrea
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
- India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
Meer over Christenvervolging »

Reacties

J
Ik denk dat de Reuver de Qur'an nog nooit gelezen heeft. Moet misschien eens Al Fadi of Sam. Shamoun uitnodigen die wel Arabisch kunnen en hem haarfijn uit kunnen leggen wat er in de Qur'an allemaal voor moois staat.
J
Als je scriba van de grootste denominatie van Christenen bent (op weg van ooit naar nergens) en je kraamt dit uit:

Als je de Tien Geboden neemt en de Koran, dan kom je eigenlijk op hetzelfde uit.

Dan is het volgende duidelijk:

1) je hebt een HEEL bijzondere kijk op de tien geboden

of

2) je snapt van het handboek van de ´ideologie van de WREEDE´ geen hout!

of

3) je gelooft werkelijk wat die taqqiya plegende aanhangers van deze ideologie allemaal voor mooie ´draaieritus´ aan je proberen op te hangen.

of

4) combi van alles!
@ beste Jan wel is het bijzonder is dat daar het geloof wel groeit en bij ons niet. door verdrukking heen groeit dan toch beter.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen