Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2021 door Redactie

Evangelisch Werkverband maakt van christenen échte discipelen met LIFEschool

Vanaf september 2021 starten het Evangelisch Werkverband een éénjarige parttime school, die LIFEschool wordt genoemd. 'Een traject wat van christenen echte discipelen maakt', schrijven intiatiefnemers Hans Maat (foto) en Leo van Wijngaarden.

'Mensen die leven in de kracht van de Heilige Geest. We werken samen met een team van docenten die weten en doorleefd hebben waar ze over spreken. In deze jaarschool werken we in 5 modules op een praktische manier aan jouw vorming, geloof en bestemming.

Jezus zegt in Mattheus 6: 33: “Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en alles wat u nodig heeft zult u erbij ontvangen.” Dat is de werkelijkheid van een gelovige die vanuit zijn erfenis leeft in een diepe verbondenheid met God. Het is onze missie om jou te helpen groeien en te activeren in je bestemming.

We leggen een hele brede basis voor jouw identiteit als christen. Samen bouwen we aan een gezond karakter, een gezonde Bijbelse theologie en een sterk karakter. We zijn gericht op het zichtbaar worden van het Koninkrijk in jouw leven.'

Reacties

G
Ook is de hele claim die Hans Maat hier doet van het soort activisme waar mensen nou juist doodmoe van worden. Maar ook, de pretentie, dat je in één jaar een gezond en sterk karakter zult krijgen is feitelijk megalomaan. Het sluit aan bij de torenhoge verwachtingen die ook in allerlei moderne seculiere persoonlijkheidstrainingen worden gedaan, maar die het nooit waarmaken. Sterker, juist vaak tot psychische beschadigingen leiden bij de deelnemers. Kortom, als oud-hulpverlener in de GGZ word ik helemaal niet blij van dit initiatief.
G
"En je te activeren in je bestemming". Vind je het erg als ik erg terughoudend word van dit jargon, dat zo is overgenomen van Bethel, de New Apostolic Reformation en de theologie van Randy Clark. Helemaal in de sfeer van de extreem charismatische wereld. Met alle respect, maar daar is geen sprake van een "gezonde Bijbelse theologie". Ik vind het treurig, dat het Evangelisch Werkverband o.l.v Hans Maat zo afglijdt naar het

introduceren van deze theologie, die vol is met excessen en new age invloeden. Dat moet je geen deel aan willen hebben
G
Zo wie zo vind ik de claim, dat er "échte discipelen" van je wordt gemaakt in deze LIFEschool een degradatie van gewone doorsnee christenen. Het is elitair, want zij zijn "mensen die leven door de kracht van de Heilige Geest". Hiermee wordt gesuggereerd, dat 'gewone' christenen dat niet doen, terwijl de Schrift toch echt zegt, dat in elke gelovige de Heilige Geest heeft ontvangen. Met deze stelling gaat de claim van een "gezonde Bijbelse theologie" al de mist in.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen