Luis Palau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Bekende evangelist Luis Palau (86) overleden

Evangelist Luis Palau is deze week op 86-jarige leeftijd overleden. Drie jaar geleden werd bij hem longkanker geconstateerd. De evangelist staat bekend om zijn internationale bediening als evangelist en bereikte in de afgelopen 55 jaar miljoenen mensen met het Evangelie.

De Argentijn werd op 12-jarige leeftijd christen en ging als tiener al de straat op om mensen over Jezus te vertellen. Palau liep stage bij de wereldberoemde evangelist Billy Graham. De twee werden goede vrienden. Palau's wereldwijde evangelisatiebediening begon in 1978. Hij bezocht in totaal 75 landen met grootschalige evangelisatie-evenementen. Zijn laatste tournee vond in 2019 plaats in Spanje. Ook begeleidde Palau duizenden evangelisten om hun bediening via radio, tv en internet leven in te blazen.

Palau laat zijn vrouw en drie zoons achter. "We zijn diep bedroefd, maar gevuld met hoop en geloof. We dienen een liefdevolle God en papa gaf zijn leven om Zijn goede nieuws met de wereld te delen", aldus Kevin, één van zijn zoons.

Foto: The Luis Palau Association

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen