Raymond Warnaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 maart 2021 door Jeffrey Schipper

'Wanneer weet ik zeker dat mijn geloof oprecht is?'

"Ik worstel al langere tijd met de zonde. Ik zou graag willen dat ik zou kunnen geloven, maar ik doe en kan het niet. Mijn tijd verspil ik aan aardse dingen maar in mijn achterhoofd blijft wel het gevoel dat ik meer tijd moet steken in het zoeken van God, maar ik zou niet weten hoe. Ook vraag ik me af wanneer je weet of je een oprecht geloof hebt. Ik heb zo vaak gehoord dat je bij jezelf moet nagaan of je geloof wel echt van God is, maar dan zou je toch onzeker zijn tot de dood?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"In mijn gedachten zie ik een verdwaald kind voor me, verstopt langs de kant van de weg", antwoordt Raymond Warnaar (foto), directeur van NET Foundation. "Gelukkig zijn de groencontainers nog niet geleegd en zijn er voldoende voedselresten in te vinden, zeker in die van McDonalds. Dagelijks rijden er politieauto’s rond die het verdwaalde kind zoeken voordat het nog verder van huis raakt, zich verwaarloost, ziek wordt en omkomt als de strenge winter aanbreekt. Luidsprekers op het dak van de politieauto roepen het op om tevoorschijn te komen. Maar het wil niet komen, zeker nu niet, want het heeft opnieuw een kartonnen bakje met koude Chicken McNuggets gevonden, inclusief een restant barbecuesaus."

"Dit is de mens die zich voor God verstopt. Die verstrikt is in zijn oude verloren leven en blij is met de vergankelijke en verslavende schatten van deze wereld. En daardoor de heerlijkheid, vrede en echte vreugde mist, die de hemelse Vader om niets aanbiedt aan verdwaalde mensen. Daarom heb ik echt maar één advies voor je: luister naar die stem en keer terug naar je Maker en hemelse Vader. Hoe? Wacht geen moment en ga nu naar je slaapkamer of een ander plekje waar je alleen kunt zijn. Buig je knieën voor God en belijd Hem dat je een hopeloos verloren en verdwaalde zondares bent, omdat je precies weet wat er mis is in je leven.

Als je denkt klaar te zijn, open dan de Bijbel en lees eens Psalm 32. Denk dan eens wat verder na over vers 5 van deze psalm dat eindigt met: (...) en U vergaf mijn ongerechtigheid, mijn zonde (HSV). Niet alleen in deze Psalm, maar in de hele Bijbel kom je de nodigingen van de Heere Jezus tegen om naar Hem toe te komen met je zonden, moeiten, teleurstellingen, overtredingen, lauwheid, traagheid, lusteloosheid, goddeloosheid, om het bij Hem neer te leggen en te laten liggen. Dan zal Hij het bedekken en wegnemen!

Als Hij in je hart en in jullie gezin de belangrijkste plek krijgt, dan heb je echt alles! Vreugde en vrede in overvloed. Dan hoef je niet meer bang te zijn voor de dood. Dan mag je delen in Zijn liefde, door deze uit te delen aan andere mensen. Dan ben je verwonderd over Zijn geduld en Zijn liefde, door jaar in jaar uit naar je toe te komen met de woorden van de Bijbel. Dan besef je hoe oneindig groot Zijn zondaarsliefde is door Zichzelf zonder zonde vrijwillig gevangen te laten nemen om de afschuwelijke kruisdood te sterven. Wat een liefde!

Jezus roept jou, je man en jullie gezin. Vandaag, op dit moment. Hij wacht op je en biedt jou nu, op dit moment, Zijn vreugde en liefde aan!", aldus Warnaar.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

G
Alleen geloven in Jezus is maar een wankele basis. Hierna komt pas de beslissende stap, namelijk om met je verstand en wilskracht een besluit te nemen en te kiezen voor Jezus. Dan wordt je opgenomen in Zijn kudde en ben je beschermd door invloeden van buitenaf. "En als je je dan aan Mijn geboden houdt ben je geliefd bij de Vader en de Zoon", zegt Jezus in o.a. Johannes 14 vers 23.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen