CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2021 door Jeffrey Schipper

"Don Ceder werd een hoek ingeduwd waar hij niet thuishoort" - CIP Podcast

"Don Ceder pleitte in een interview voor het behoud van bedenktijd abortus en de interviewer begon daarbij direct over verkrachting. Een bekend frame dat graag en veel gebruikt wordt door voorstanders van abortus", merkt CIP-redacteur Patrick Simons op in de CIP Podcast. Het kandidaat-Kamerlid van de ChristenUnie bood deze week excuses aan na een ongelukkige opmerking over abortus.

"Ceder gebruikte sprekend over bedenktijd het woord afkoelen. De progressieve politici sprongen er vol op. Opvallend is dat het gaat om dezelfde dames die een week eerder nog massaal klaagden over online haat richting met name vrouwelijke politici. Zij duwden Ceder nu in een hoek waar hij helemaal niet thuishoort. Met tal van online haatreaties tot gevolg. Als hyena’s stortten ze ze zich echter op deze hooguit ongelukkige uitspraken die door een verkeerde tweet van de interviewer uit de context werden getrokken."

"Ik ken oprecht geen enkele politicus met zoveel veel hart voor de zwakkeren en die vervolgens ook echt de daad bij het woord voegt dan Don Ceder. Ga maar even rondvragen in bepaald achterstandswijken in Amsterdam", aldus Simons.

Beluister het fragment vanaf minuut

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen