Rob van Houwelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2021 door Weetwatjegelooft.nl

Theoloog spreekt tijdens webinar over aanwezigheid engelen

Heb jij wel eens een engel gezien? Of heb je misschien iemand ontmoet in wie je (later) een engel herkende?

Maar wat betekent deze aanwezigheid van engelen? Zijn het medemensen die goede dingen doen? Heeft ieder mens een beschermengel? En wat betekent de aanwezigheid van engelen voor ons vandaag? Moet je niet speciaal begaafd zijn om engelen te zien? Of op z’n minst gevoelig of artistiek onderlegd? Want in de kunstgeschiedenis zijn engelen overal te vinden. En waarom zien wij ze dan niet?

In dit webinar gaan we in gesprek met Rob van Houwelingen (hoogleraar Nieuwe Testament, Theologische Universiteit Kampen). Ruim een jaar geleden begon hij een zoektocht naar de plek van engelen in de Bijbel, maar ook in het leven van mensen vandaag. Aanleiding voor deze zoektocht was een tekst uit Hebreeën 13: Wees gastvrij, want daardoor hebben sommigen zonder het te weten engelen geherbergd. Zijn zoektocht resulteerde in het boekje Hemelse reisbegeleiding. Sporen van engelen in het Nieuwe Testament.

God laat zich op de vreemdste momenten ontmoeten. In de gestalte van een medemens, op zoek naar gastvrijheid (zoals in Hebreeën 13), in een vluchteling, iemand die om hulp vraagt of zorg nodig heeft. Het kan maar zo zijn dat zij je dichter met God in contact brengen, omdat ‘hun engelen’ onophoudelijk in contact staan met God de Vader (Matteüs 18:10).

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen