Indiase vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2021 door Patrick Goede

Indiase vrouw verbannen en bedreigd nadat zij pastor liet komen voor zegenbede

Een vrouw in India is verbannen uit haar dorp en wordt bedreigd nadat ze een pastor liet komen om een zegen uit te spreken over haar oogst. De vrouw werd vervolgens door haar dorpsgenoten bij haar oogst vandaan gehouden. Toen ze daarop de politie wilde inschakelen ging het van kwaad tot erger. "Deze oogst was bedoeld om mijn familie met zes kinderen voor een jaar van eten te voorzien", zegt de vrouw volgens Morning Star News.

Wanneer Kanni Barse door haar dorpsgenoten de toegang tot haar oogstvelden wordt ontzegd besluit ze een beroep te doen op de politie. Maar zij zeggen dat er in de wet staat dat mensen van haar kaste zich niet mogen bekeren tot "een ander geloof uit het buitenland". Kanni zegt dat ze nog nooit van die wet gehoord heeft. "Hij zei dat ik een fout had gemaakt door die pastor voor de oogst te laten bidden en dat hij juist een zaak tegen mij zou moeten aanspannen."

De Indiase wet staat voor religieuze vrijheid maar de politiemannen geven geen krimp. "We kunnen niet ieders leven beschermen", laten ze Kanni weten. Drie dagen later wordt Kanni opgeroepen naar het politiebureau te komen. Maar als ze daar aankomt is het bureau vol met dorpsoudsten en durft ze niet naar binnen te gaan. Ze belt het bureau op dat ze haar aanklacht wil laten vallen als ze maar gewoon de oogst mag binnenhalen en mag blijven werken op het kinderdagverblijf. "Maar die agent vertelde mij dat de dorpsoudsten de zaak willen aanvechten", zegt Kanni.

Sinds zij en haar man in 2016 tot geloof kwamen zijn ze slecht behandeld door hun dorpsgenoten die voornamelijk ook familie van hen zijn. Doordat ze weggehouden worden is hun oogst nu waarschijnlijk opgegeten door vogels en andere dieren. De zaak loopt nog steeds en ze ontvangen steeds meer bedreigingen. Kanni vraagt gebed voor deze zaak. Haar man kan gelukkig inmiddels weer een paar uur lesgeven op een school in de buurt. Zijn gezondheid was erg slecht maar sinds het echtpaar tot geloof kwam, verbeterde zijn toestand behoorlijk. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen