Brandon Robertson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2021 door Patrick Goede

Pastor Brandon Robertson beweert dat Jezus zich bekeerde van racisme

Voorganger Brandon Robertson heeft zich de woede van veel christenen op de hals gehaald. In een filmpje op TikTok beweert Robertson dat Jezus zich bekeerde van racisme. De auteur en theoloog vertelt over de Syrisch-Griekse vrouw die Jezus benaderde in Markus 7. "Wist je dat Jezus zich in het evangelie racistisch uit?", begint Robertson zijn verhaal.

Jezus reageert op de vrouw die vraagt om haar dochter van een demon te bevrijden met: "Het is niet goed voor mij om het eten van de kinderen aan de honden te geven." Robertson: "Hij noemt haar een hond! En wat zo bijzonder is, is dat de vrouw het niet opgeeft. Ze confronteert Jezus met waarheid tegenover macht. Ze zegt: 'Je kan dat van mij denken maar zelfs de honden krijgen de restjes van het eten.' Haar moed en lef dagen Jezus' geest uit. Jezus bekeert zich van Zijn racisme en geneest vervolgens de dochter van de vrouw."

"Ik hou van dit verhaal omdat het laat zien dat Jezus mens was", vervolgt de theoloog. "Hij had vooroordelen en was vooringenomen. Toen Hij daarmee geconfronteerd werd was Hij bereid zijn werk te doen. En de vrouw was bereid om op te komen voor zichzelf en de waarheid te spreken."

@revbrandanrobertson

##progressivechristian ##progressivecatholic ##christiansoftiktok ##biblestudy ##bible

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Schrijver Rod Dreher van Discern.com zegt dat deze aanname van Robertson het christendom in zijn geheel onderuit haalt. "Pastor Brandan Robertson lijkt zich niet te beseffen dat als de mensgeworden Christus gezondigd heeft, het christendom uit elkaar valt. Maar misschien is hij sowieso niet erg geïnteresseerd in het christendom."

De 28-jarige Robertson schreef volgens zijn eigen website twaalf boeken over "spiritualiteit, gerechtigheid en theologie" en is een "vertrouwde stem als het gaat om progressief geloof en politiek". 

Foto: website Brandon Robertson

Reacties

K
Zo bezien is God de schepper ook racistisch. Want Israël was een uitverkoren volk. En zo is God ook gewelddadig en zondigt hij tegen zij eigen gebod dat je niet mag doden. Enzovoorts. Misschien dat dit werkt in een heel vrijzinnige kerk of zo, maar met de bijbel en het evangelie heeft het niets van doen .
Dat deze opmerking van Jezus racistisch kan worden uitgelegd, snap ik. Ook dat Jezus dit bewust deed om de vrouw 'op de proef te stellen' (zoals wij dat altijd zo ontroerend mooi kunnen zeggen,) snap ik ook. Maar wel om de vasthoudendheid van deze vrouw te laten zien en haar uiteindelijk op een voetstuk te zetten, als voorbeeld voor de joden.
J
Hoe kan iemand die: De Weg, De Waarheid en Het Leven IS -- racistisch zijn!

Racisme is een moderne neo marxistische uiting om politiek gewenste doeleinden te bereiken. Brandon gelooft liever die moderne politieke frame nonsens, dan de EWGW (Eeuwigdurende Waarheid van Gods Woord).

Want gelijk de hemelen hoger zijn dan de aarde,

alzo

zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen,

en

Mijn gedachten dan ulieder gedachten.

Hoe durf je neer te kalken: Jezus bekeert zich van zijn racisme!

SNOTNEUS,

ga je mond en gedachten spoelen!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen