metro valencia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2021 door Redactie

Spaanse aanklager eist 4 jaar cel voor evangelisten wegens verstoren openbare orde

In de zomer van 2018 brak er grote paniek uit in een metro in Valencia toen een groep Duitse evangelisten door een megafoon het evangelie verkondigde. De groep evangelisten verschijnt voor de Spaanse rechter, meldt Evangelical Focus. De aanklager eist vier jaar cel voor de negen evangelisten, wegens het verstoren van de publieke orde. "We wilden de boodschap van de Bijbel overdragen", verdedigen de evangelisten zich voor de rechter.

"Deze metro zit vol met zonden. Het is vol met dood, drugs en alcohol", schreeuwde de vertaler in het Spaans door een megafoon in de metro van Valencia. Negen Duitse evangelisten van Werde-Licht (Word een licht, red.) wilden Spaanse festivalgangers bereiken met het evangelie. "We gaan allemaal sterven!", schreeuwde een van de omstanders als reactie. Hij bedoelde dit als een grapje, maar het liep volledig uit de hand. Verschillende mensen schreeuwden dat er een bom was en de jonge festivalgangers dachten dat ze op het punt stonden slachtoffer te worden van een aanslag. Er ontstond onrust en de reizigers probeerden de metro uit te vluchten, waarbij verschillende mensen gewond raakten. Na het ontstaan van de onrust werden de negen Duitsers gearresteerd door de politie. Een week later werden zij op borgtocht vrijgelaten.

"Toen de onrust ontstond wist ik niet wat er gebeurde", reageert een van de Duitse evangelisten tijdens de rechtszaak. "We wilden de boodschap van de Bijbel verkondigen." Volgens de evangelisten was het niet hun bedoeling onrust te veroorzaken en ontstond de situatie niet door hun boodschap, maar door de reactie van een van de omstanders en de menigte die naar elkaar schreeuwde dat ze een bom bij zich zouden dragen.

De evangelisten geven aan dat ze geen aanleiding hebben gegeven tot deze vermoedens. Een van de evangelisten had een t-shirt aan met een arabische tekst erop. Mogelijk heeft dit geleid tot de negatieve associatie van de reizigers. "Er stond 'verzoend met God' op het shirt", aldus een van de evangelisten. "Ik verkondig het evangelie aan Arabische mensen."

Via een video op YouTube reageerde de leider de leider van Werde-Licht in 2018: “Het was natuurlijk niet onze bedoeling dat de situatie zo uit de hand liep. Het was niet de originele boodschap van de groep. We zijn geen sekte, maar normale christenen met families en banen.” Het doel van de groep Werde-Licht is om een getuige van Jezus Christus te zijn in verschillende steden. “Jezus is de enige God en Redder.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen