Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 maart 2021 door Redactie

Bijbelwetenschapper legt uit waarom hij spijt heeft van stem op Joe Biden

Een pro-life Bijbelwetenschapper geeft aan dat hij niet opnieuw op Biden zou stemmen als vandaag de verkiezingen werden gehouden. Richard Mouw, emeritus predikant uit Californië, sloot zich aan bij het initiatief Pro-life Evangelicals voor Biden. Een groep prominente evangelicals gaf aan op Biden te stemmen. Iets wat Mouw niet nog een keer zou doen. "We hebben duidelijk gemaakt dat we het Witte Huis zouden steunen in ruil voor overleg met pro-life katholieken en evangelicals over belangrijke onderwerpen", reageert Mouw in gesprek met de Christian Post. Dit is volgens hem en andere christenen van de beweging voor Biden niet gebeurd.

De Bijbelwetenschapper besloot zich aan te sluiten bij Pro-life Evangelicals voor Biden op basis van verschillende standpunten. De beweging gaf aan dat pro-life zijn meer is dan alleen anti-abortus. "We vonden het belangrijk om het 'recht om te leven' breder te trekken dan alleen het abortusbeleid. Het gaat ook om klimaatverandering en kinderen die bij de grens tussen Latijns Amerika en de Verenigde Staten zonder hun ouders vastzitten. We wilden onze invloed op Biden gebruiken om in gesprek met hem te blijven over belangrijke kwesties", licht Mouw toe. Inmiddels heeft de emeritus predikant deze naar eigen zeggen 'optimistische opvatting' laten varen.

In de eerste maanden van zijn presidentsschap maakte Biden beslissingen die schuren met algemene christelijke standpunten in Amerika. Zo schreef hij een decreet uit voor meer gelijkheid onder mannen en vrouwen, the Equality Act. Wanneer iemand biologisch een man is, maar in transitie tot vrouw, mocht hij voorheen niet in de vrouwenkleedkamers, -toiletten, -gevangenissen en andere publieke instellingen voor uitsluitend vrouwen komen. Met dit nieuwe decreet is dit wel mogelijk. Volgens critici komen vrouwen hiermee in een onderbebeelde positie. Overheidsfinanciering van onderwijsinstellingen met conservatieve Bijbelse normen en waarden op het gebied van gender en seksualiteit, die zich niet aan de nieuwe regelgeving willen houden, dreigt te worden ingetrokken. "Dit betreft de helft van de inkomsten van veel universiteiten waarbij studenten afhankelijk zijn van overheidsfinanciering om te kunnen studeren", aldus Mouw. Daarnaast werd de katholieke president bekritiseerd door bisschoppen nadat hij het Hyde Amendement versoepelde. Met deze versoepeling komt er meer overheidsfinanciering beschikbaar voor abortusorganisaties.

Eerder deze week bracht de organisatie Pro-life Evangelicals voor Biden een officiële reactie uit waarin zij aangaven zich 'teleurgesteld en bedrogen' te voelen door de Democratische President. "Veel evangelicals en katholieke gelovigen hebben een risico genomen toen zij openlijk steun betuigden aan Biden. President Biden en de Democraten moeten deze moedige daad belonen", stond er in het officiële bericht van Pro-life Evangelicals voor Biden. "We roepen president Biden op om zich aan zijn beloften te houden en onmiddellijk het besluit om de beperkingen van overheidsfinanciering voor abortus op te heffen, terug te draaien."

Reacties

W
‘Christenen’ die voor Biden stemden:

‘How dumb can you be and still breath’ !?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen