non myanmar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 maart 2021 door Redactie

Non springt tussen politie en kinderen: "Ik smeekte hen niet te schieten"

Een non uit Myanmar zette haar eigen leven op het spel om demonstranten en kinderen te beschermen. Zuster Ann Rose Nu Tawng (45) knielde neer tussen de politie en een groep demonstranten. Ze smeekten hen geen geweld te gebruiken: "Schiet mij maar neer in plaats van hen", aldus Tawng.

Er heerst momenteel politieke onrust in Myanmar. Het leger pleegde recent een staatsgreep en op verschillende plaatsen in het land zijn gewelddadige protesten. Deze non uit Myitkyina knielde met open armen neer tussen de politie en een groep demonstranten waarin zich ook kinderen bevonden. "Ik smeekte ze niet te schieten, maar de demonstranten te behandelen alsof het hun familie was", vertelt ze op videobeelden. "Schiet mij neer in plaats van hen." De non weigerde op te staan tot de politie beloofde niet bruut op de demonstranten in te slaan. Op bijzondere wijze knielden andere politieagenten ook neer. De agenten losten geen schoten op de protesterende bevolking.

Het conflict in Myanmar komt voort uit een staatsgreep door het leger na een maandenlang conflict om de verkiezingsuitslag van het land van vorig jaar november. Nobelvredeprijswinnaar Aung San Suu Kyi won deze verkiezingen, maar het leger stelt dat er fraude is gepleegd. Sommige bronnen stellen echter dat de staatsgreep een poging is van legerleider Hlaing om zelf aan de macht te komen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen