alexander noordijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2021 door Redactie

Bedreigde predikant vertrekt uit Amsterdam: "Ik ben Ibrahim en jij moet met je kerk naar het kerkhof"

Hij had als homoseksuele predikant verre van een gemakkelijke tijd in het Amsterdamse IJburg. Hij werd bedreigd, uitgescholden, belaagd, doodgewenst, met stenen bekogeld en er werd zelfs een vuurwerkbom bij zijn huis neergelegd. Nu vertrekt Alexander Noordijk naar een kerkelijke gemeenschap in Monnickendam. Dat heeft echter niets met de voortdurende dreiging en pesterijen te maken, zo vertelt hij.

De laatste keer dat de predikant van De Binnenwaai kerk in een benarde situatie terecht kwam, was slechts enkele weken geleden. Hij werd door een groep hangjongeren ingesloten die hem intimideerden. Niemand greep in. Tegenover PowNed vertelde hij wat er gebeurde: “Een van die jongens begon. De ander zei: “Ik ben Ibrahim en jij moet naar het kerkhof. Jij moet met je kerk naar het kerkhof”.” Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde en de homoseksuele predikant vertelt verschillende personen herkend te hebben. Verder legde hij tegenover AT5 uit dat de pesterijen begonnen toen men achter zijn betrokkenheid bij de LBHTI-gemeenschap kwam.

Nu vertrekt hij dus naar een kerkelijke gemeenschap in Monnickendam. Zelf zegt hij tegen AT5 dat dit volledig los staat van wat er allemaal gebeurd is: “We zijn al maanden met de kerkelijke gemeenschap in Monnickendam in gesprek en het is een enorme mooie kans voor mij om daar te mogen starten als predikant.” 

Overigens was er ook veel steun vanuit de wijk voor de predikant. Zo werd er vorige week nog een speciale actie voor hem georganiseerd waarbij tientallen mensen besloten om de regenboogvlag op te hangen. Noordijk was erg blij met de steun. Desgevraagd vertelt hij de mensen in IJburg te gaan missen. Hij hoopt zelfs nog eens de bewuste hangjongeren te spreken: “Ik wil het gesprek met hen aangaan. Als je deze dingen meemaakt, maakt dat je kwaad en verdrietig. Wat is de reden dat ze dit doen?”

Aanstaande zondag neemt hij officieel afscheid van zijn gemeente in IJburg.

Steun onze berichtgeving. Word lid!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn vraag is hoe legt deze homo dominee Leviticus 18:22 en 20:13 uit als het hem gevraagd wordt. En de brief van Paulus Romeinen 1:26-27 in deze hoofdstukken staat geschreven over homoseksualiteit en hier spreekt God door de mond van de schrijvers?
F
Ik moest eerlijk gezegd wel een beetje lachen hierom, omdat het zo droog en simpel klinkt, maar een bedreiging is nooit goed. Ik denk dat kinderen/jongeren vaak niet doorhebben hoe woorden kracht hebben en hoe veel impact bedreigingen hebben op het leven in deze wereld. Het is hoog tijd dat we allemaal goed nadenken over wat wij zeggen en doen.
J
Hij zet zelf op internet:

Momenteel (anno 2021) woon ik hier al weer dik tien jaar samen met mijn man Kai.

Kijk dat kan allemaal in de PKN. Dat is volledig geaccepteerd, normaal!

Het gaat dus ook bij hem over -- homo--praxie, -- net als bij John Lapré!!

De zoveelste misleidende tekst op dit forum over --- homo--praxie!Homo--praxie is ontoelaatbaar in Gods Huis!

Homo--praxie is geaccepteerd, toelaatbaar, normaal in de PKN.

conclusie:

PKN kan dus GEEN Gods Huis zijn?Toon meer reacties (8)