Kirk Cameron
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 april 2021 door Patrick Goede

Victor Marx werd mishandeld en misbruikt door zijn stiefvader maar vergaf hem

Zijn eerste herinnering als kind was dat hij vastgebonden werd aan zijn bed en misbruikt werd door zijn stiefvader. Victor Marx werd als kind gemarteld en seksueel misbruikt. Hij kreeg elektrische schokken toegediend en zegt "dankbaar te zijn" het allemaal te hebben overleefd. Toch wist hij de man die hem dit aandeed te vergeven: "God kan een monster als jij vergeven."

"Ik raakte al vroeg aan de drugs en drank omdat ik zoveel pijn had. Niet om cool te zijn. Ik geloofde als kind  al in Jezus. We gingen ook naar de kerk. Maar God was een opdrachtgever, ver weg. De verhalen die ik op de zondagsschool over Jezus had gehoord waren echter prachtig", vertelt Marx.

Zijn biologische vader stuurt hem jaren later een brief met zijn verontschuldigingen dat hij er nooit voor Victor is geweest. Hij vertelt ook gek te zijn geworden op Jezus. Hij neemt zijn zoon mee naar de kerk. Daar accepteert Victor dat Jezus voor zijn zonden gestorven is en komt hij tot geloof.

Marx vertelt in een interview aan CBN News dat hij de overtuiging kreeg dat God wilde dat hij zijn stiefvader opzocht. Hij vond zijn stiefvader en ook al raasde hij van binnen van woede, hij vertelde hem dat God zijn leven binnengekomen was en zijn leven ten goede gebruikte. 

Zijn stiefvader was nog steeds een kille man maar was stervende en woonde eenzaam in een trailer. Marx bezocht zijn vader in het ziekenhuis en vertelde hem over de liefde van God. "Ik voelde Gods liefde en kracht door mij heen en dacht: God kan een monster als jij vergeven."

Uiteindelijk komt zijn stiefvader tot bekering. Hij vertelt het ziekenhuispersoneel dat hij trots is op "zijn zoon". Marx is blij dat zijn vader niet naar de hel zal gaan voor zijn verschrikkelijke daden en ziet zijn missie als geslaagd. Maar er was nog een stap te zetten.

Marx vertelt zijn vader dat hij van hem houdt en zijn vader beantwoordt de liefde. Het is helend voor Marx om die woorden te horen van zijn stiefvader, ondanks alles wat hem aangedaan is. 

Reacties

H
Tranen in de ogen. Wat een ongelooflijk mooi getuigenis!

Het ongelofelijke is mogelijk bij God, en het ongelofelijke is mogelijk voor degene die gelooft, en zijn leven in de handen van Jezus heeft gelegd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen